Företagarens idéverkstad på Företagardagen (uppgift)

Tidpunkt: To 05.09.2024 - Fre 13.09.2024 kl. hela dagen

Arrangör: Ung företagsamhet och ekonomi NYT

Tema: Företagsamhetsfostran

Nyckelord: Företagsamhetsfostran, Företagardagen

Den riksomfattande Företagardagen ordnas den 5 september 2024. Ung företagsamhet och ekonomi NYT rf erbjuder grundskolor och läroanstalter i andra stadiet färdiga läromaterial om företagarfärdigheter och trevligt program till skolor och läroanstalter på Företagardagen.

 

Välkommen med på Företagarens idéverkstad!

På Företagardagen erbjuder Ung företagsamhet och ekonomi NYT lärare och studerande en färdigt planerad inlärningshelhet på två lektioner.

I Företagarens idéverkstad får de studerande en viktig uppgift: det finns en tom affärslokal i deras hemstad, och barnen och de unga får till uppgift att planera hur den ska användas. Målet är alltså att föreslå hur den tomma affärslokalen ska användas. Affärsidén ska vara till nytta för alla som bor i staden och ge glädje till så många som möjligt.   

I idéverkstaden lär sig de unga viktiga arbetslivs- och företagarfärdigheter. De får bekanta sig med gemensamt beslutsfattande, kreativitet och samarbete och diskutera vad som är viktigt just i deras hemstad och vad som saknas där. I idéverkstaden behandlas också hållbarhet och ansvar.  

 

Ladda ned uppgifterna och använd dem i din undervisning på Företagardagen!

Idéverkstadens uppgift finns i två versioner: en är planerad för lågklasserna och den andra lämpar sig för högklasserna och andra stadiet.  Uppgifterna finns både på svenska och finska. De avgiftsfria materialen kan laddas ned från denna sida till och med den 13 september.

Företagarens idéverkstad – Lågklasser

Ladda ner uppgiften för lågklasserna här

Företagarens idéverkstad – Högklasser och andra stadiet

Ladda ner uppgiften för högklasserna och andra stadiet här

Bekanta dig med våra lärande helheter som främjar entreprenörskapsfärdigheter

Den riksomfattande Företagardagen äger rum den 5 september 2024

Den riksomfattande Företagardagen har ordnats årligen den 5 september sedan år 1997. Bakom Företagardagen står stiftelsen Yrittäjän Päivä som arbetar för att stödja företagarverksamhet och uppskattningen för företagsamhet.

yrittajanpaiva.fi