JOBBCOACHEN

Allt du behöver veta om arbetslivet!

Jobbcoachen-appen stöder i jobbsökandet

Jobbcoachen är en avgiftsfri applikation som riktar sig till 13–25-åringar. Appens innehåll passar unga som söker prao-plats, sommarjobb, praktikplats eller arbetsplats.

Vad?

Jobbcoachen innehåller allt du behöver veta om arbetslivet: tips för jobbsökning, jobbsökningsprocessens steg, redskap för att förbereda dig inför arbetsintervju, arbetslivets spelregler och inspirerande karriärvideon. Dessutom skapar Jobbcoachens kunskapsprofil ett färdigt ifyllt CV-botten för den unga. Applikationen finns på www.duunikoutsi.fi 

För vem?

Mobilappen Jobbcoachen är en avgiftsfri mobilapplikation som riktar sig till 13–25-åriga unga. Applikationens innehåll passar unga som söker PRAO-plats, sommarjobb, praktikplats, deltidsjobb eller arbetsplats efter studierna.

Varför?

Med hjälp av Jobbcoachen lär sig den unga att känna igen sina egna styrkor och att sätta ord på sitt eget kunnande. Genom att avlägga Jobbcoachens utmaningar samlar den unga information som krävs för arbetslivet och är mer redo att träda in i arbetslivet.

Jobbcoachen handleder och hjälper:

  • Inför prao-perioden och att söka de första arbetsplatserna
  • Att öka kunskaperna om arbetslivet
  • Att skriva en jobbansökan och förbereda sig inför arbetsintervju
  • I självkännedom och att identifiera sina egna styrkor
  • I att få den färskaste arbetslivskunskapen
  • I karriärplanering och att hitta sin egen stig

Appen finns tillgänglig på finska, svenska och engelska.

Dessutom finns språkversioner på somali, arabiska och ryska kombinerat med enkel finska.

NYT Jobbcoachen

Bekanta dig med Jobbcoachen!

Kolla in webbversionen

Ta i bruk Jobbcoachen!

Applikationen Jobbcoachen innehåller allt du behöver veta om arbetslivet: tips för jobbsökning, jobbsökningsprocessens steg, redskap för att förbereda sig för arbetsintervju, uppmuntrande test, arbetslivets spelregler och inspirerande videon.

Använd i webbläsare eller ladda ner från applikationsbutiker

Så här använder du Jobbcoachen

För de ungas handledare

Användarvillkor

Jobbcoachen och läroplanen

Vilka färdigheter och kunskaper får man?

Jobbcoachen och grundskolans läroplan

Jobbcoachen och gymnasiets läroplan

Jobbcoachen och yrkesutbildningen

Robotcoachen – din egen handledare

Applikationens Robotcoach rekommenderar utmaningar och tips för dig på basen av just dina intressen. Om du redan söker din första arbetsplats eller ett mer långvarigt jobb, kan du också i applikationen ladda ner ett kompetensbaserat CV, som är färdigt ifyllt på basen av de utmaningar du utfört.

Applikationen är utvecklad av Ung företagsamhet och ekonomi NYT i samarbete med FFC och Finlands Näringsliv EK. Programvaruföretaget Into-Digital svarar för applikationens tekniska genomförande. Jobbcoachen har blivit vald till den bästa digitala undervisningslösningen år 2020 i Eemeli-tävlingen som ordnas av Suomen eOppimiskeskus rf.

Läs mer

 

Jobbcoachens partners:

Har du frågor?

Riikka Ahonvala

Sakkunnig, ungas arbetslivkunnande

riikka.ahonvala@nuortennyt.fi

050 5242 568