VÅGA VARA FÖRETAGSAM-EVENEMANG

Finlands största företagsamhets-evenemanget och -tävlingen för unga

Ungas egna företagsamhets-evenemang och -tävling

Våga vara företagsam är Finlands viktigaste entreprenörskapsevenemang och tävling för unga. Evenemangshelheten är avsedd för deltagare i programmet Ett år som företagare.

Våga vara företagsam lärevenemang och -tävling ordnas nästa gång våren 2024. Evenemangshelheten börjar i februari 2024 med regionala evenemang runt om i Finland och kulminerar med finalen som ordnas i april 2024 i Helsingfors.

Läs mer om program
Regionala evenemang

Regionala evenemang i februari och mars 2024

Våga vara företagsam är ett lärevenemang och -tävling för unga som är med i programmet Ett år som företagare under det innevarande läsåret.

År 2024 ordnas de regionala evenemangen under veckorna 7–10 på totalt 10 orter runt om i Finland. Se datum och platser i länken nedan!

Läs mer

Finalen

Våga vara företagsam-finalen

Tävlingen Våga vara företagsam kulminerar med finalen, som ordnas den 24–25 april 2024 i Helsingfors. Finalen består av en mässa, tävlingen, ett seminarium och en festlig prisgala. På evenemanget presenterar och säljer de unga sina produkter och tjänster till köpcentrets kunder och tävlingens jury. Samtidigt har de tillfälle att lära känna andra NYT-företagare och alumnverksamheten och att få oförglömliga lärupplevelser!

De bästa företagen i finalen går vidare till EM-tävling Gen-E.

Läs mer

Gen-E

Bästa NYT-företag reser till Europamästerskapet

Gen-E är Europas största entreprenörskapsfestival för unga. Den innefattar evenemang och tävlingar online under våren och kulminerar i EM på sommaren. Det bästa NYT-företaget vinnarna i Våga vara företagsam-finalen från grundskolan/andra stadiet och högskolor representerar Finland i den här Europamästerskapet.

Läs mer om Gen-E

Våga vara företagsam-finalen 2023 – Aftermovie

Evenemangets partners

Har du frågor om Våga vara företagsam-evenemangen?

Ta gärna kontakt!

Nikita Gavrilenko

Nikita Gavrilenko

Evenemangsproducent

nikita.gavrilenko@nuortennyt.fi

045 6793 182

Mari Lehtonen

Mari Lehtonen

Kommunikationsspecialist

mari.lehtonen@nuortennyt.fi

040 4508 307