TESTERNA

Prova våra lekfulla tester för att stödja ditt karriärval och för att ta reda på dina ekonomikunskaper och arbetslivsfärdigheter.

Testa dig själv!

Testa vilket yrke som skulle passa dig genom att göra Duunikone! Testen hjälper dig att hitta de lämpligaste och vanligaste yrkena för dig. Vet du hur du ska hantera din ekonomi? Spela mobilspelet Cashhjälte och testa dina ekonomikunskaper!

Kom ihåg att resultaten i våra tester och spel är riktgivande. Det är bra att diskutera yrkesval och ekonomi även med familj, vänner och studiehandledare.

Duunikone

Vad ska du bli när du blir stor? Skulle det vara dags för en helt ny karriär?

Duunikone hjälper dig att hitta de lämpligaste och vanligaste yrkena för din personlighet. Resultaten beskriver även vilken slags arbetsmiljö som eventuellt passar dig bäst.

Testa Duunikone på svenska

Testa dina ekonomikunskaper

Netto och brutto, sommarjobbssedel, budget – vad är det? Testa dina ekonomikunskaper i NYTs test och kanske lär du dig något nytt på samma gång!

Klicka här för att öppna testet

Arbetslivets spelregler

Testa hur bra du är på arbetslivets spelregler!

Arbetslivets spelregler

Cashhjälte

Spela Cashhjälte! Mobilspelet som gör det enkelt att hantera ekonomin.

Med hjälp av spelet bekantar du dig med att hantera din ekonomi, balansen mellan besparningar och konsumtion samt värdepappershandel. Bäst resultat i spelet får den spelaren som hanterar ekonomifrågor som en helhet och samlar på sig även erfarenheter vid sidan om kassabehållningen.

Testa spelet

Vad är Ung företagsamhet och ekonomi NYT?

Vi jobbar för att du ska lyckas!

Vårt syfte är att varje barn och ungdom blir inspirerad av arbetslivet, lär sig hantera sin ekonomi och vill fungera som en företagsam medlem av samhället. I praktiken betyder det att vi erbjuder kommuner och läroanstalter tjänster, lärandehelheter och utbildningar, så att varje ungdom, oberoende bakgrund, får en chans att lära sig viktiga framtidsfärdigheter.