VÅGA VARA FÖRETAGSAM-EVENEMANG

De regionala Våga vara företagsam-evenemangen arrangeras nästa gång i februari och mars 2025.

Ungas egna företagsamhetsevenemang

De regionala Våga vara företagsam-evenemangen och -tävlingarna kommer igen att ordnas runt om i Finland i februari och mars 2025. Alla NYT-företag som är med i programmet Ett år som företagare under det innevarande läsåret får anmäla sig till Våga vara företagsam-regionevenemangen och -tävlingarna med sina lärare.

Varje regionalt evenemang inkluderar ett försäljningsevenemang för ungas företag och en tävlingssektion. Vid de evenemangen får de unga företagarna representera sina produkter, tjänster och expertis. De bästa övningsföretagen i de regionala tävlingssektionerna 2024 får delta i den nationella Våga vara företagsam-finalen, den 24. och 25. april 2024.

Regionala evenemangen 2024

År 2024 ordnas de regionala evenemangen under veckorna 7–10 runt om i Finland:

Mer information om evenemangen

 

Våga vara företagsam-finalen 2024
24–25.4 2024, Helsingfors

#VågaVaraFöretagsam #UngasNYT

#UskallaYrittää #NuortenNYT @nuortenNYT

Spara datumet: De regionala evenemangen 2025

År 2025 ordnari vi 11 Våga vara företagsam -evenemang runt om i Finland. Evenemangen ordnas under veckorna 7–10, i februari och mars.

 • 12.2 Kotka
 • 13.2 Jyväskylä
 • 18.2 Kuopio
 • 19.2 Tavastehus
 • 19.2 Uleåborg
 • 20.2 Vasa
 • 26.2 Kajana
 • 27.2 Reso
 • 5.3 Esbo
 • 6.3 Tammerfors
 • 6.3 Seinäjoki

Instruktioner till deltagarna

Alla NYT-företag som är med i programmet Ett år som företagare under det innevarande läsåret får anmäla sig till Våga vara företagsam-regionevenemangen och -tävlingarna.

Varje NYT-företag kan endast anmäla sig till regionevenemanget i sitt eget landskap. Information om ditt eget regionevenemang finns på listan ovan.

 

 

Anmälan

Anmälan till Våga vara företagsam-regionevenemangen öppnas igen i slutet av året 2024.  

Anmälan sker genom att fylla i NYT-företagets uppgifter på anmälningsformuläret via länken nedan.

I anslutning till anmälan ska NYT-företaget ge följande uppgifter:

 • NYT-företagets grunduppgifter samt medlemmarnas, skolans och lärarens uppgifter
 • Företagets logotyp, beskrivning av företagets affärsidé, företagets kanaler i de sociala medierna
 • Fotograferingstillstånd till alla NYT-företagare som deltar i Våga vara företagsam-evenemangen.

NYT-företagen deltar avgiftsfritt i Våga vara företagsam-evenemangen.

 

Tävlingskategorier och kriterier

Information om Våga vara företagsam-evenemangens tävlingskategorier och kriterier hittar du här.

 

Mässmontrar

Varje mässmonter har ett försäljningsbord tillgängligt för NYT-företaget, andra dekorationer kan NYT-företaget ta till sin mässmonter själv. Som regel finns det ingen eluttag tillgänglig på mässområdet. Om presentationen av din produkt eller tjänst absolut kräver el, ge information om det här på anmälningsblanketten.

Särskilda behov relaterade till mässplatserna diskuteras med ansvarig person för varje evenemang i enlighet med möjligheterna som erbjuds på platsen. Kontaktuppgifter till din regionala ansvarsperson hittar du högre upp på evenemangslistan på varje evenemangets egna sida.

 

Fotograferingstillstånd

Vi behöver tillstånd av de unga som deltar i evenemanget för fotografering och användning av fotografierna i Ung företagsamhet och ekonomi NYT-föreningens kommunikation och marknadsföring.

 • För deltagare under 15 år behöver vi målsmans godkännande för att få filma och publicera fotografier eller videor av barnet eller ungdomen efter evenemanget. Fotograferingstillståndet måste returneras till föreningen NYT i samband med anmälan till evenemanget. Du får fotograferingstillståndsblanketten av din lärare, eller så kan du ladda ner den här för att fyllas i av vårdnadshavare. Ta en bild av ifylld blankett eller skanna den och ladda upp den tillsammans med dina personuppgifter på anmälningsformuläret.
 • Deltagare över 15 år ger sitt eget godkännande för fotografering och användning av fotografier och videor direkt på anmälningsformuläret.

Bildmaterialet används till exempel för att rapportera om de prisbelönta NYT-företagen i Våga vara företagsam-tävlingen. Bilderna och annat material kan användas av media, NYT-organisationen eller dess samarbetspartner i deras kommunikation och marknadsföring i alla medier, till exempel i kundtidningar, på webbplatser, i videor eller sociala mediekanaler. NYT åtar sig att se till att användningen av foton eller videoklipp inte är stötande för den som blir fotograferad.

Samtycket gäller tills vidare och kan återkallas genom att meddela saken till en NYT-företrädare. Återkallelsen av samtycket har dock ingen retroaktiv påverkan på användningen av material som publicerats tidigare. Detta tillstånd gäller det regionala Våga vara företagsam-evenemanget samt finalevenemanget i Helsingfors ifall ert barn deltar i båda evenemangen.

Instruktioner till den ansvariga läraren

Anmälan

Fotograferingstillstånd

Information till besökare

Våga vara företagsam-evenemangen är öppna och avgiftsfria också för besökare. Lärare, studerande samt representanter för företag och medier är välkomna att komma till platsen för att följa med evenemanget och bekanta sig med de lokala ungas NYT-företag. Välkommen med för att bli inspirerade och uppmuntra de unga!

Besöksuppgifter för elever

Har du frågor om de regionala evenemangen?

Ta kontakt!

Nikita Gavrilenko

Nikita Gavrilenko

Evenemangsproducent

nikita.gavrilenko@nuortennyt.fi

045 6793 182

Mari Lehtonen

Mari Lehtonen

Kommunikationsspecialist

mari.lehtonen@nuortennyt.fi

040 4508 307