USKALLA YRITTÄÄ -ALUETAPAHTUMAT

Uskalla Yrittää -aluetapahtumat ja -kilpailut järjestetään seuraavan kerran helmi-maaliskuussa 2025 ympäri Suomen.

Nuorten oma yrittäjyystapahtuma

Uskalla Yrittää -tapahtumakokonaisuus käynnistyy seuraavan kerran helmikuussa 2025 aluetapahtumilla ympäri Suomen. Aluetapahtumissa ja -kilpailuissa tuotteitaan ja palveluitaan esittelevät kuluvana lukuvuotena Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuvat oppijat yhdessä opettajansa kanssa.

NYT-yritysten ilmoittautuminen aluetapahtumiin avautuu loppuvuonna 2024.

Jokainen alueellinen tapahtuma sisältää myyntitapahtuman, jossa nuoret esittelevät harjoitusyritystensä tuotteita ja palveluita sekä kilpailuosion. Kilpailuosioissa valitaan maakuntien edustajat loppukevään Uskalla Yrittää -finaaliin.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia myös vieraileville oppijaryhmille, median edustajille sekä muille sidosryhmille. Tervetuloa innostamaan ja kannustamaan oman alueesi nuoria! 

Katso lisätiedot alueellisista tapahtumista sekä ohjeita osallistujille ja vierailijoille alempaa tällä sivulla.

Merkitse kalenteriin: vuoden 2025 tapahtumapäivämäärät

Vuonna 2025 järjestämme 11 Uskalla Yrittää -aluetapahtumaa ympäri Suomen. Tapahtumat ajoittuvat helmi-maaliskuulle, viikoille 7–10.

 • 12.2.2025 Kotka
 • 13.2.2025 Jyväskylä
 • 18.2.2025 Kuopio
 • 19.2.2025 Hämeenlinna
 • 19.2.2025 Oulu
 • 20.2.2025 Vaasa
 • 26.2.2025 Kajaani
 • 27.2.2025 Raisio
 • 5.3.2025 Espoo
 • 6.3.2025 Tampere
 • 6.3.2025 Seinäjoki

Ohjeet osallistujille

Uskalla Yrittää -aluetapahtumiin ja -kilpailuihin voivat ilmoittautua kaikki kuluvana lukuvuotena Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa mukana olevat NYT-yritykset.

Jokainen NYT-yritys voi ilmoittautua vain oman maakuntansa aluetapahtumaan. Eri alueiden tapahtumat löydät yllä olevasta listasta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2025 Uskalla Yrittää -tapahtumiin aukeaa jälleen loppuvuonna.

Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä NYT-yrityksen tiedot alla olevasta linkistä löytyvälle ilmoittautumislomakkeelle.

Ilmoittautumisen yhteydessä NYT-yritys ilmoittaa mm. seuraavat tiedot:

 • NY-yrityksen perustiedot sekä jäsenten, koulun ja opettajan tiedot
 • Yrityksen logo, liikeidean kuvaus tai lyhyt esittelyteksti, sosiaalisen median kanavat
 • Kaikkien NYT-yrityksen jäsenten kuvausluvat

Osallistuminen Uskalla Yrittää -tapahtumiin on maksutonta.

 

Kilpailukategoriat ja kriteerit

Uskalla Yrittää -aluekilpailujen eri kilpailukategorioihin ja arviointikriteereihin voit tutustua jo ennakkoon täällä.

 

Messupisteet

Jokaisella messupisteellä on NYT-yrityksen käytettävissä messupöytä, muut somisteet yritykset voivat tuoda itse messupisteelleen. Messupisteillä ei lähtökohtaisesti ole käytettävissä sähköpistoketta. Mikäli tuotteenne tai palvelunne esittely vaatii ehdottomasti sähköä tai siihen liittyy muuta erityistä huomioitavaa, kerrottehan näistä erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Messupisteisiin liittyvät erityistarpeet neuvotellaan kustakin tapahtumasta vastaavan henkilön kanssa tapahtumapaikan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Oman aluetapahtumasi yhteyshenkilön tiedot löydät ylempää tapahtumalistauksesta kunkin tapahtuman omilta sivuilta.

Kuvausluvat

Tapahtumaan osallistuvilta nuorilta pyydämme ennakkoon luvat kuvaamiseen sekä valokuvien ja videoiden käyttöön Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin viestinnässä ja markkinoinnissa.

 • Alle 15-vuotiailta nuorilta tarvitsemme huoltajien suostumuksen lapsen tai nuoren kuvaamiseen sekä valokuvien ja videoiden julkaisemiseen tapahtuman jälkeen. Kuvauslupalomake on palautettava NYT-yhdistykselle tapahtumailmoittautumisen yhteydessä. Kuvauslupalomakkeen saat opettajaltasi, tai voit ladata sen huoltajien täytettäväksi tästä. Ota kuva täytetystä lomakkeesta tai skannaa se ja lataa ilmoittautumislomakkeelle omien henkilötietojesi yhteyteen.
 • Yli 15-vuotiaat osallistujat antavat suostumuksen kuvaamiseen ja valokuvien sekä videoiden käyttöön itse suoraan ilmoittautumislomakkeella.

Kuvamateriaalia käytetään esimerkiksi uutisoidessa Uskalla Yrittää -kilpailussa palkituista NYT-yrityksistä. Kuvia ja muuta materiaalia voidaan käyttää median, NYT-järjestön tai sen yhteistyökumppaneiden viestinnässä ja uutisoinnissa missä tahansa mediassa, esimerkiksi asiakaslehdessä, internet-sivuilla, videolla tai sosiaalisen median kanavassa. NYT sitoutuu huolehtimaan siitä, että kuvien tai videoiden käyttö ei ole kuvauksen kohdetta loukkaavaa.

Annettu suostumus on toistaiseksi voimassa ja sen voi peruuttaa ilmoittamalla asiasta NYTin edustajille. Suostumuksen peruuttaminen ei kuitenkaan vaikuta takautuvasti aiemmin julkaistun materiaalin käyttöön. Tämä suostumus koskee Uskalla Yrittää -paikallistapahtumaa sekä finaalitapahtumaa Helsingissä, mikäli henkilö osallistuu kumpaankin tilaisuuteen.

Ohjeet vastuuopettajalle

Ilmoittautuminen

Nuorten kuvausluvat

Kysyttävää aluetapahtumista?

Ota yhteyttä!

Nikita Gavrilenko

Nikita Gavrilenko

Tapahtumatuottaja

nikita.gavrilenko@nuortennyt.fi

045 6793 182

Mari Lehtonen

Mari Lehtonen

Viestinnän asiantuntija

mari.lehtonen@nuortennyt.fi

040 4508 307