TUTKIMUKSET

Tutustu lasten ja nuorten työelämätaitoja ja -asenteita sekä oppimista koskeviin tutkimuksiin ja kyselyihin.

NYT Nuorten Tulevaisuusraportti

Mitä nuoret odottavat työelämältä? Mitkä alat houkuttelevat? Kiinnostaako yrittäjyys? NYT Nuorten tulevaisuusraportti tarjoaa vuosittain tietoa tuhansien nuorten odotuksista ja asenteista työelämää, taloutta ja yrittäjyyttä kohtaan. Vuonna 2024 julkaisimme työelämäaiheisia tuloksia toukokuussa ja elokuussa tiedossa on talousaiheisten tulosten julkaisu.

Tulevaisuusraporttien tulokset

Palveluidemme vaikuttavuus

Tutkimukset oppimisesta – talous-, työelämä- ja yrittäjyystaidot

NYTin oppimiskokonaisuudet ovat pedagogiikan ammattilaisten suunnittelemia ja niiden vaikuttavuutta tutkitaan jatkuvasti. Tutustu alta eri oppimiskokonaisuuksistamme tehtyihin tutkimuksiin ja raportteihin.

Tutkimukset Yrityskylästä

Tutkimus oppimisesta Vuosi yrittäjänä – ja Pikkuyrittäjät-ohjelmissa

Pelit talousosaamisen kehittämisessä: Taloussankari-pelin vaikuttavuustutkimus

DigiConsumers-hanke: tutkimustietoa nuorten talousosaamisesta

DigiConsumers on monitieteellinen tutkimushanke, jonka aiheina ovat nuorten talousosaaminen ja kulutustaidot erityisesti digiympäristöissä. Keskiössä ovat kysymykset, miten digitalisaatio muuttaa nuorten kulutuskulttuureita ja taloudellista käyttäytymistä? Mitä tarvitaan päätöksenteon tueksi nuorten talouslukutaidon edistämiseksi? Miten nuorille suunnatun digitaalisen markkinoinnin käytäntöjä voidaan parantaa, entä miten edistää eettisesti kestävää kulutuskulttuuria?

Tutkimukset ja uutisia