TUTKIMUKSET

Tutustu lasten ja nuorten työelämätaitoja ja -asenteita sekä oppimista koskeviin tutkimuksiin ja kyselyihin.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT nuori

NYT Nuorten tulevaisuusraportti

Mitä nuoret odottavat työelämältä? Kuinka suuri osa nuorista aikoo hakeutua kesätöihin? Mitkä alat houkuttelevat? Kiinnostaako yrittäjyys?
NYT Nuorten tulevaisuusraportti tarjoaa vuosittain tietoa tuhansien nuorten odotuksista ja asenteista työelämää, taloutta ja yrittäjyyttä kohtaan.

Tutustu alta aikaisempien vuosien tulevaisuusraportteihin tai siirry raportin omalle sivulle.

Nuorten tulevaisuusraportti
Palveluidemme vaikuttavuus

Tutkimukset oppimisesta – talous-, työelämä- ja yrittäjyystaidot

NYTin oppimiskokonaisuudet ovat pedagogiikan ammattilaisten suunnittelemia ja niiden vaikuttavuutta tutkitaan jatkuvasti. Tutustu alta eri oppimiskokonaisuuksistamme tehtyihin tutkimuksiin ja raportteihin.

Tutkimukset Yrityskylästä

Tutkimus Vuosi yrittäjänä – ja Pikkuyrittäjät-ohjelmista

Pelit talousosaamisen kehittämisessä: Taloussankari-pelin vaikuttavuustutkimus

DigiConsumers-hanke: tutkimustietoa nuorten talousosaamisesta

DigiConsumers on monitieteellinen tutkimushanke, jossa etsitään ratkaisuja 13–25-vuotiaiden nuorten talousosaamisen ja kulutustaitojen parantamiseen erityisesti digiympäristöissä. Hankkeen keskiössä ovat kysymykset, miten digitalisaatio muuttaa nuorten kulutuskulttuureita ja taloudellista käyttäytymistä? Mitä tarvitaan päätöksenteon tueksi nuorten talouslukutaidon edistämiseksi? Miten nuorille suunnattujen verkkopalveluiden ja digitaalisen markkinoinnin eettisiä käytäntöjä voidaan parantaa ja edistää sosiaalisesti, eettisesti ja taloudellisesti kestävää kulutuskulttuuria?

Lue lisää