NYT NUORTEN TULEVAISUUSRAPORTTI

Tulevaisuusraportit tarkastelevat nuorten asenteita työelämää, taloustaitoja ja yrittäjyyttä kohtaan. Tältä sivulta löydät vuosittaisen kyselytutkimuksemme tuloksia.

 

Vuoden 2024 aiheet

Vuonna 2024 Nuorten tulevaisuusraportin aiheina ovat kesätyöt ja oma talous. Nuorten kiinnostus kesätöitä kohtaan on ollut kasvussa, mutta millainen yhteys erilaisilla kesätyökokemuksilla on nuorten työelämäodotuksiin? Julkaisemme tuloksia toukokuun lopulla. Elokuun lopulla pääsemme puolestaan tutustumaan nuorten työelämäodotuksiin ja selvitämme, millaista elintasoa nuoret tavoittelevat.

Tutustu Nuorten tulevaisuusraportin tuloksiin

Tulevaisuusraportti 2023

Tulevaisuusraportti 2022

Tulevaisuusraportti 2021

Tulevaisuusraportti 2020

Tulevaisuusraportti 2018 ja kysely nuorten talousosaamisesta

Tavoitteenamme on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, oppii hallitsemaan omaa talouttaan ja tahtoo toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

NYT Nuorten tulevaisuusraportti 2023 kertoo, että kolmannes yläkoululaisista ja toisen asteen opiskelijoista pelkää työelämän olevan itselle liian raskasta.  Tarjoamalla myönteisiä kokemuksia työelämästä, voimme vahvistaa nuoren uskoa itseensä ja vähentää työelämää kohtaan koettua pelkoa. Hyviä ja vahvistavia kokemuksia tarjotaan ensimmäisissä kesätöissä, TET-harjoitteluissa tai esimerkiksi NYTin Yrityskylässä, johon osallistuu jo yli 100 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Suuri osa nuorista odottaa innolla työelämää. Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, onko kokemus hyvä vai onko se lannistava.

Jos haluat tulla rakentamaan kanssamme parempaa tulevaisuutta nuorille, kerromme mielellämme lisää.”

Jenni Järvelä, toimitusjohtaja, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Katso tallenne julkistustilaisuudesta

NYT Nuorten tulevaisuusraportti 2023 julkaistiin 30.8.

Tallenteen sisältö: Tulevaisuusraportin tulokset ja paneelikeskustelu, juontajana NYTin Kasper Heimolehto. NYTin erityisasiantuntija Lauri Vaara kertoo kyselyn tuloksista. Paneelissa tuloksia kommentoivat: henkilöstöjohtaja Susa Nikula, LähiTapiola, osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus, lukiolainen ja NYT-lähettiläs Axel Tuormaa sekä nuorten työelämäosaamisen asiantuntija Riikka Ahonvala, NYT.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä!

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija, opettajankoulutus ja tutkimus

lauri.vaara@nuortennyt.fi

044 0772 373

Jenni Järvelä

Jenni Järvelä

Toimitusjohtaja

jenni.jarvela@nuortennyt.fi

040 5567 156