MAAILMAN SUURIN ETÄTET

Mahdollistamassa ensimmäiset työelämäkokemukset jokaiselle nuorelle!

Maailman suurin etäTET 4.–8.11.2024

Maailman suurin etäTET on digiyhteyksillä toteutettu työelämään tutustumisjakso yläkoululaisille, lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. Viikon mittaisessa etäTETissä tutustutaan eri alojen töihin, yrityksiin ja urapolkuihin. EtäTET tarjoaa laajan näkymän tulevaan työelämään ja toimii loistavana lisänä perinteisen TET-jakson rinnalla. Vuonna 2023 etäTETiin osallistui ennätykselliset yli 11 200 nuorta ympäri Suomen. EtäTETin järjestää Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Maailman suurin etäTET mahdollistaa ensimmäiset työelämäkokemukset jokaiselle nuorelle.

Ilmoittautuminen vuoden 2024 etäTET-viikolle on nyt käynnissä!

Ilmoittaudu mukaan
Viikko täynnä työelämäkokemuksia

EtäTET-viikon ohjelma

Maailman suurin etäTET on viiden päivän kokonaisuus. Kunkin päivän ohjelmasta vastaa tietty toimiala. Päivien ohjelma koostuu yritysten esittelyistä, mielenkiintoisten tyyppien uratarinoista, työelämätaitoja kerryttävistä tehtävistä ja muusta mielenkiintoisesta sisällöstä. EtäTET-viikon aikana tutustutaan useisiin eri työnantajiin.

Lisätietoja ohjelmasta tulossa syksyllä 2024!

etäTET-ohjelma

EtäTET-viikon tarkempi ohjelma päivittyy tänne syksyllä 2024! Tutustu mukana oleviin toimialoihin alta:

Ma 4.11. Kemianteollisuus & Metsäteollisuus

Ti 5.11. Finanssiala

Ke 6.11. Kaupan liitto & Energiateollisuus

To 7.11. Palvelualojen työnantajat Palta

Pe 8.11. Elintarviketeollisuusliitto (ETL)

Laaja näkymä työelämään

Miksi etäTET?

Yksi viikko, monta alaa ja kymmeniä työnantajia. EtäTET on nuorelle loistava mahdollisuus tutustua työelämän monipuolisuuteen matalalla kynnyksellä. Osallistuminen on mahdollista jokaiselle kasi- ja ysiluokkalaiselle, lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle ympäri Suomen.

Korvaako etäTET perinteiset TET-jaksot? ”No tuskin. Eikä ole tarkoituskaan. EtäTETiin osallistuminen tarjoaa kuitenkin kattavan kuvan työelämästä. Lisäksi se tarjoaa nuorelle kokemuksen myös asiantuntijatöistä, joka perinteisessä TET-jaksossa jää usein saamatta. EtäTET ja perinteinen TET täydentävät toisiaan”, toteaa nuorten työelämäosaamisen asiantuntija Riikka Ahonvala.

Useita tapoja osallistua

Miten toteutan etäTETin koulussa?

EtäTET tarjoaa monia toteutus- ja osallistumisvaihtoehtoja perusopetukseen ja toiselle asteelle. EtäTET voi olla perusopetuksen TET-jakso, oppiainerajat ylittävä MOK- tai teemaviikko, päivän mittainen tutustuminen yhteen alaan tai oppitunti, jossa työelämä liitetään oppitunnin aiheisiin. Parhaan hyödyn etäTETistä saa toki irti osallistumalla koko viikon ohjelmaan.

EtäTETtiin voi valmistautua esimerkiksi 1–3 oppitunnin mittaisella oppimispaketilla. Löydät oppimispaketin, TET-sopimuspohjat, TET-todistuksen sekä opon ja open infopaketin tämän sivun kohdasta ”materiaalit” syksyn aikana.

Opettaja! Ilmoita oppilaasi mukaan tästä

Tällä lomakkeella opo tai opettaja voi ilmoittaa oppilaitaan etäTETiin. Parhaan hyödyn etäTETistä saa kun osallistuu koko viikon ohjelmaan. EtäTETiin voi kuitenkin osallistua vaikka vaan yhtenäkin etäTET-viikon päivänä. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä

Hei nuori! Haluatko mukaan?

Haluatko tutustua TET-jakson aikana useiden eri alojen yrityksiin ja uramahdollisuuksiin? Jos vastasit kyllä, voit pyytää opoasi tai opettajaasi ilmoittamaan sinut mukaan Maailman suurimpaan etäTETiin. Alta löydät valmiin viestin jonka voit lähettää opollesi tai opettajallesi.

Lähetä tämä viesti opollesi tai opettajallesi

Yhdessä Guinnessin ennätystenkirjaan?

EtäTET on Maailman suurin! Siksipä aiomme ehdottaa etäTETiä Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana nuorten työelämään tutustumistapahtumana. Vuonna 2023 työelämään tutustui etäTETissä yli 11 200 nuorta. Tehdäänkö yhdessä uusi ennätys?

 

Vuonna 2023 etäTETiin osallistui ennätysmäärä nuoria ympäri Suomen!

Ennätykselliset 11 200 ilmoittautunutta
Jopa 250 oppilaitosta
Osallistujia 123 paikkakunnalta

Materiaalit kouluille

Tästä löydät 1–3 oppitunnin mittaisen oppimispaketin etäTETiin valmistautumista varten, TET-sopimuspohjat, TET-todistuksen sekä opoille ja opettajille tarkoitetun infopaketin.

Oppimispaketti

TET-sopimuspohja ja TET-todistus

Opon ja opettajan infopaketti

EtäTETin ohjelmakonsepti

EtäTETin sisällöissä korostuvat työelämä ja sen ilmiöt. Valmiilla ohjelmakonsepteilla helpotamme yritysten ja toimialojen sisällöntuotantoa, luomme etäTETille yhteisen punaisen langan sekä varmistamme sisällön monipuolisuuden ja kiinnostavuuden kohderyhmälle. 
 
Maailman suurin etäTET on viiden päivän mittainen työelämään tutustumislähetys – nuorten ohjelma, jossa käsitellään nuorille oleellisia työelämään liittyviä kysymyksiä innostavien ja hauskojen ohjelmien sekä samaistuttavien henkilöiden kautta. 

EtäTETin ohjelmakonsepti yhdistää nuorten tuntemat tv-ohjelmat työelämän ja alojen teemoihin hauskalla ja oivaltavalla tavalla. Tavoitteena on herättää nuorten kiinnostus ja into aloja ja työelämää kohtaan, sekä näyttää työelämä hauskassa, samaistuttavassa ja innostavassa valossa. 

Ennen kaikkea Maailman suurin etäTET on nuorten ohjelma.

Ohjelmakonseptit etäTET-lähetyksessä

EtäTET-kuvapankki

Postaus koulun someen? Viestinnän materiaaleja kumppanille?
Täältä löydät valmiita etäTET-kuvia ja grafiikoita vapaasti käytettäväksi!

Kuvapankki

Kysyttävää etäTETistä?

Riikka Ahonvala

Asiantuntija, nuorten työelämäosaaminen

riikka.ahonvala@nuortennyt.fi

050 5242 568