KESÄTYÖ

Tältä sivulta löydät vinkkejä kesätyön hakuun, tietoa Duunikoutsi-sovelluksesta, Tutustu ja tienaa kesätyöpaikka -toimintamallista sekä NYTin kesäyrittäjyydestä.

 

Kesätyö on tärkeä ensimmäinen kosketus työelämään

Miksi hakea kesätöitä? Syitä on monia: Saat kokemusta työelämästä ja saatat kesätöiden kautta saada osa- tai kokoaikaisen työn myöhemmin. Saat palkkaa ja opit paljon uutta. Kesätyö tukee tulevaisuuden koulutus-ja uravalintoja. Kesätöissä oppii myös tunnistamaan omia vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä: työkokemus avaa ovia tulevaisuuteen!

Työnantajat, huoltajat, opettajat ja muut nuorille tärkeät aikuiset: Varmistetaan yhdessä, että jokainen nuori löytää ensimmäisiä kosketuksia työelämään. Kannustetaan nuoria hakemaan työpaikkoja, tuetaan nuorta ensimmäisten työelämäkokemusten parissa ja puhutaan työstä innostavasti hyvää. Kesätöissä luodaan tulevaisuuden tekijöitä.

Lataa Duunikoutsi kesätyön haun tueksi

Duunikoutsi-mobiilisovellus on 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton mobiilisovellus. Sovelluksen sisältö soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelupaikkaa tai työpaikkaa.

Duunikoutsi sisältää CV-koneen, jossa nuori voi helposti ja nopeasti luoda itselleen ansioluettelon. Ansioluettelo koostuu nuoren vahvuuksista ja osaamisesta. Valmiin CV:n voi lähettää kätevästi suoraan työnantajalle.

Tutustu Duunikoutsiin

Käytä Duunikoutsia

Kurkkaa vinkit ja kokemukset kesätyön hakuun

Kesätyön haussa tärkeää on hakea töitä avoimin mielin, oppia tunnistamaan omia vahvuuksia sekä tehdä hakuprosessi huolellisesti aina ansioluettelon kirjoittamisesta työhaastatteluun. Kurkkaa soittolistoilta helppoja vinkkejä työnhakuun sekä kokemuksia erilaisista kesätöistä. Lisää uravideoita löydät Duunikoutsi-sovelluksesta!

Vinkit työnhakuun

Videoita työnhausta

Duunikoutsista oppii löytämään puolia itsestään ja ymmärtämään millainen työ sopii juuri sinulle.

9.-luokan oppilas

Sain kesätyöpaikan harrastukseni kautta.

8.-luokan oppilas

Testaa, mikä ammatti sopii sinulle NYTin Duunikoneella!

Mikä sinusta tulee isona? Olisiko aika ihan uudelle uralle?

NYTin Duunikoneessa vastaat 20 erilaiseen väittämään, jotka liittyvät käyttäytymiseesi ja mielipiteisiisi. Lopputuloksena saat tietää persoonallesi sopivimmat ja yleisimmät ammatit.

Duunikoneeseen

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyö eli TTT

Tutustu työelämään ja tienaa kesätyö eli TTT on työnantajien käytössä oleva kesätyömalli, jossa tarjotaan nuorelle kahden viikon mittainen kesätyökokemus. Kesätöitä hakiessa, kannattaa kysyä työnantajalta käyttävätkö he TTT-mallia. Tänä vuonna malli on käytössä muun muassa elintarvike- ja kemian aloilla.

Kenelle TTT on tarkoitettu?

Miten TTT toimii?

Näin haet TTT -kesäharjoittelupaikkaa

Perehdytyksessä läsnäolo sekä selkeät ohjeet ja kuvaus työtehtävistä korostuvat.

Riikka Ahonvala, nuorten työelämäosaamisen asiantuntija, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

NYT Kesäyrittäjyys

NYT Kesäyrittäjyysmallin avulla voit jatkaa Vuosi yrittäjänä -ohjelman aikana perustamaasi NYT-yritystä kesän ajan, tai perustaa aivan uuden NYT-yrityksen saadaksesi yrityksesi avulla kesäansioita. Sinun tulee olla opiskelija, jotta voit olla mukana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja opiskelujen tulee jatkua kesän jälkeen samassa oppilaitoksessa kuin keväällä.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on sukellus yrittäjyyteen oman yrityksen kautta. Ohjelma on suunniteltu tarjoamaan käytännön kokemus yrittäjyydestä opiskeluaikana. Ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NYT-yritys. 

Tutustu kesäyrittäjyyteen  

Tutustu Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan

Inspiraatiota kesätyönhakijoille

Seitsemänosaisessa Vinkkejä työnhakuun -videosarjassa annetaan neuvoja ja tukea työnhakuun sekä kerrotaan työelämän pelisäännöistä. Olet sitten kesätyötä hakeva tai suuntaamassa koulun jälkeen töihin, ota haltuun nämä neuvot työnhaun tueksi!

Ota yhteyttä!

Riikka Ahonvala

Asiantuntija, nuorten työelämäosaaminen

riikka.ahonvala@nuortennyt.fi

050 5242 568

Mari Rakkolainen

Mari Rakkolainen

Asiantuntija, nuorten yrittäjyysosaaminen

mari.rakkolainen@nuortennyt.fi

040 7326 260