VUODEN OPO

SAK, Suomen opinto-ohjaajat ry sekä Nuorten yrittäjyys ja talous NYT valitsevat ja palkitsevat vuosittain vuoden opinto-ohjaajan. Vuoden opinto-ohjaajan julkistus tapahtuu Opopäivillä. Palkinnoksi vuoden opo saa 1 000 euron arvoisen lahjakortin, kunniakirjan ja pokaalin.

Tarja Perolainen on Vuoden opo 2024

”Tärkeää on opiskelijan kanssa mukana kulkeminen. Jotta opiskelijalla on tiedossa ainakin yksi sellainen henkilö, jolta voi tulla kysymään mitä tahansa. Kysymys voi olla vaikka pankki- tai Kela-asia – jokin mikä tahansa asia, joka on jäänyt epäselväksi.”

Lue vuoden opon haastattelu tästä

Vuoden 2023 opoksi valittiin Nina Pajari

”Työelämään tutustumista voisi olla yläkoulussa nykyistä enemmän. Työelämäkokemukset avartavat nuorten näkemyksiä työelämässä tarvittavista tiedoista ja taidoista, sekä opettavat työelämän käytös- ja pelisääntöjä. Onnistuneiden TET-jaksojen jälkeen oppilaat ovat usein motivoituneempia myös opiskelemaan.”

Lue vuoden opon haastattelu tästä

Vuoden 2022 opoksi valittiin Kati Ahonen

Parasta tietenkin on nähdä opiskelijoiden ammattitaidon kehittyminen ja tavoitteiden saavuttaminen työllistymisen tai jatko-opintopaikan myötä. Vaatii myös opinto-ohjaajalta luovuutta, välillä rohkeuttakin, että saamme rakennettua jokaiselle heidän tarpeitaan ja tavoitteitaan vastaavan opintopolun.”

Lue vuoden 2022 opon haastattelu tästä

Vuoden opon valitsevat yhdessä