NUORILLE

Löydä vahvuutesi, vahvista taitojasi ja kannusta kaveria!

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tekee työtä sen eteen, että jokainen nuori innostuu työelämästä ja yrittäjyydestä sekä hallitsee omaa talouttaan. Tavoitteenamme on siis sinun parempi tulevaisuutesi!

Toimintaa, jonka tuloksena opit luottamaan tulevaisuuteesi!

Tarjoamme tähän työkaluja ja palveluita, jotta jokaisen nuoren olisi mahdollista toimia aktiivisena vaikuttajana omassa elämässään.

NYTin palvelut tavoittavat satoja tuhansia suomalaisia lapsia ja nuoria. Ehkä tunnetkin jo NYTin Yrityskylän, Vuosi yrittäjänä -ohjelman tai jonkin muista oppimateriaaleistamme.

Kouluissa tapahtuvan opetuksen lisäksi tarjoamme tukea ja palveluita myös suoraan nuorille. Esimerkiksi Duunikoneen avulla voit löytää inspiraation tulevaisuuden unelma-alastasi! Lisäksi Duunikoutsi-sovellus auttaa TET-paikan, kesätyön tai harjoittelun saamisessa.

Osallistuttuasi Vuosi yrittäjänä -kurssille voit myös hakea mukaan esimerkiksi lähettilästoimintaan ja jakaa kokemuksiasi muille nuorille.

Vuosi yrittäjänä

Kokeile yrittäjyyttä lukuvuoden ajan!

Oletko täynnä nerokkaita ideoita, joilla voisit ansaita rahaa? Onko sinulla unelma, jonka tahtoisit toteuttaa yhdessä koulukavereidesi kanssa? Tahtoisitko olla oman yrityksesi toimitusjohtaja?

Vuosi yrittäjänä on tunnetuin nuorille suunnatuista ohjelmistamme. Moni kokee ohjelman elämänmullistavana, sillä sen kautta pääsee

  1. kokeilemaan yrittäjyyttä käytännössä ilman riskiä
  2. kehittämään tulevaisuudessa tarvittavia työelämätaitoja
  3. kilpailemaan halutessaan Uskalla Yrittää -tapahtumaan
  4. verkostoitumaan Suomessa ja kansainvälisesti
  5. ja tietenkin – ansaitsemaan rahaa!

Opit yrittäjyyden perusasiat, hankit eväitä työelämään ja teet ideoillasi rahaa! Ohjelmissa opit vastuunottamista, johtajuutta, taloudenhallintaa ja vuorovaikutustaitoja. Näitä taitoja tarvitset myös työelämässä, joten hanki itsellesi etulyöntiasema työnhakuun!

Tutustu Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan

NYT-lähettilästoiminta

NYT-yrittäjästä NYT-lähettilääksi

Lähettiläät innostavat muita nuoria omalla tarinallaan! Omien vahvuuksien löytäminen on avain mielekkääseen uraan – halusipa sitten yrittäjäksi tai palkkatöihin. NYT-lähettiläät tietävät tämän ja innostavat kaikkia nuoria tavoittelemaan unelmiaan rohkeasti.

Haemme keväisin joukon lähettiläitä, jotka käyvät kertomassa omaa Vuosi yrittäjänä -tarinaansa kouluissa ja tapahtumissa.

Tutustu lähettilästoimintaan

NYT-Alumnit

Lähde mukaan alumnitoimintaan!

Tiesitkö, että osallistumalla Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, olet osa isoa kansainvälistä yhteisöä – alumneja?

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin kattojärjestö JA Worldwide on levittänyt yrittäjyyskasvatuksen ilosanomaa jo yli 100 vuotta ympäri maailman. Pelkästään Euroopassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuu vuosittain noin 360 000 opiskelijaa yli 40 eri maasta.

Lähde mukaan alumnitoimintaan! NYT-Alumnit on nuorten ylläpitämä alumniyhdistys, joka tarjoaa verkostoja ja tekemistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti!

Lue lisää alumnitoiminnasta

Testit

Löydä sopiva ammatti tai testaa työelämä- ja taloustaitosi!

Testaa mikä ammatti sinulle sopisi tekemällä Duunikone! Onko sinussa yrittäjän ainesta, kokeile Yrittäjyystestiä! Lukioon vai amikseen? Kokeile NYTin testejä ja ota selvää!

Kokeile testejämme

Kesätyö

Kaipaatko vinkkejä, ohjeita tai inspiraatiota kesätyönhakuun?

Lue lisää kesätyöstä
NYT Duunikoutsi

Duunikoutsi-mobiilisovellus työnhaun tueksi

Duunikoutsi-mobiilisovellus on 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu maksuton mobiilisovellus. Sovelluksen sisältö soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, ensimmäisiä työpaikkoja tai uralle kesätöistä.

Testaa Duunikoutsia
Taloussankari

Pelaa Taloussankaria! Tämä mobiilipeli tekee talouden hallinnasta helppoa

Pelin avulla tutustut oman talouden hallintaan, säästöjen ja kuluttamisen sopusointuun sekä arvopaperikauppaan. Parhaiten pelissä pärjää se, joka hallitsee talousasioissa kokonaisuuden ja kartuttaa rahasaldon lisäksi kokemuksia.

Siirry pelaamaan

Somessa pääset heti mukaan meininkiin!

📷 Instagram: @nuortenNYT
🔥 TikTok: @nuortenNYT