/ Uutinen, TET-harjoittelu

Muista nämä asiat, kun haet TET-paikkaa!

Pidä mielessä ainakin seuraavat asiat, kun lähdet hakemaan itsellesi työharjoittelupaikkaa TET-jaksolle.

Nuoria opiskelemassa

Miten hakea TET-jaksolle?

TET-paikkaa voi etsiä eri tavoin. Voit soittaa työpaikkaan, tai mennä paikan päälle esittäytymään ja kyselemään mahdollisuutta TET-harjoitteluun. Näin osoitat rohkeutta ja omatoimisuutta. Kiinnostavaan TET-paikkaan voi lähettää myös sähköpostia. Jos haluat erottua joukosta, voit tehdä videohakemuksen ja laittaa sen sähköpostin liitteeksi.

Kahden viikon TET-harjoittelun voi suorittaa myös kahdessa eri paikassa.

 

Muista Duunikoutsi!

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin työelämäsovellus Duunikoutsi on jokaisen tettiläisen apuväline TET-jaksoon valmistautumisessa.

Duunikoutsista löytyy kaikki, mitä nuoren tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet työhaastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisääntöjä ja inspiroivia työelämävideoita. Lisäksi Duunikoutsin osaamisprofiili muodostaa nuorelle valmiiksi täytetyn CV-pohjan.  Sovellus löytyy osoitteesta www.duunikoutsi.fi 

Duunikoutsiin

 

Kun haet TET-paikkaa, nappaa vinkit ainakin seuraavista Duunikoutsin haasteista:

  • #11 TET-paikan haku 
  • #13 Vinkit soittamiseen 
  • #14 Harjoittele soittamista 
  • #15 Hakemus sähköpostilla 
  • #17 Videohakemus

 

Nuoria opiskelijoita luennolla.

TET-jakso useilla eri aloilla? Tutustu Maailman suurimpaan etäTETiin

Yksi viikko, monta alaa ja kymmeniä työnantajia. EtäTET on nuorelle loistava mahdollisuus tutustua työelämän monipuolisuuteen matalalla kynnyksellä. Osallistuminen on mahdollista jokaiselle yläkoululaiselle, lukiolaiselle ja ammattiin opiskelevalle ympäri Suomen.

Viikon mittaisessa etäTETissä tutustutaan eri alojen töihin, yrityksiin ja urapolkuihin digiyhteyksin toteutettavassa lähetyksessä. EtäTET toimii loistavana lisänä perinteisen TET-jakson rinnalla. Vuonna 2023 etäTETiin osallistui ennätykselliset yli 11 200 nuorta ympäri Suomen.

Lue lisää etäTETistä