VUOSI YRITTÄJÄNÄ JA LÄHETTILÄSTOIMINTA

Lähde mukaan elämänmullistavaan toimintaan, jonka tuloksena opit luottamaan tulevaisuuteesi!

Vuosi yrittäjänä

Tutkimusmatka yrittäjyyteen

Vuosi yrittäjänä on teorian ja käytännön yhdistävä oppimiskokonaisuus, jonka tavoitteina ovat yrittäjyystaitojen ja -asenteen oppiminen ja kasvattaminen.

Oppimiskokonaisuus tarjoaa opiskelijalle hauskan ja käytännönläheisen tavan yrittäjyyden sekä työelämätaitojen oppimiseen. Ohjelman aikana opiskelijat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen omien kiinnostustensa ja taitojensa mukaan. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua myös kansallisiin kilpailuihin ja tapahtumiin.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille.

Kiinnostuitko? Katso, onko koulussasi jo tarjolla Vuosi yrittäjänä -kurssia tai vinkkaa ohjelmasta opettajallesi!

Vuosi yrittäjänä -ohjelma yläkouluun

Vuosi yrittäjänä -ohjelma toiselle asteelle

Vuosi yrittäjänä -ohjelma korkea-asteelle

NYT-lähettiläät

NYT-lähettiläät innostavat nuoria omalla tarinallaan

Koulutamme vuosittain joukon Vuosi yrittäjänä -ohjelman suorittaneita nuoria NYT-lähettiläiksi, jotka käyvät kertomassa omaa tarinaansa kouluissa ja tapahtumissa.

Omien vahvuuksien löytäminen on avain mielekkääseen uraan – halusipa sitten yrittäjäksi tai palkkatöihin. Lähettiläät tietävät tämän ja innostavat kaikkia nuoria tavoittelemaan unelmiaan rohkeasti!

Oletko käynyt Vuosi yrittäjänä -ohjelman koulussasi? Hae NYT-lähettilääksi ja pääset innostamaan lukuisia muita nuoria yrittäjähenkisyyteen omien kokemuksiesi kautta!

Tarjoamme lähettiläille:

  • Mahdollisuuden oppia hyväksi esiintyjäksi
  • Rahallisen korvauksen keikoista
  • Joustavat aikataulut
  • Ikimuistoisia hetkiä innostavissa tapahtumissa
  • Hauskan tavan kasvattaa ammatillista osaamistasi ja verkostoasi!

Tutustu lähettiläisiin lukuvuonna 2023–2024

Uskalla Yrittää

Uskalla Yrittää on nuorten oma yrittäjyystapahtuma ja -kilpailu

Uskalla Yrittää on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyystapahtuma ja -kilpailu. Tapahtumakokonaisuus on suunnattu Vuosi yrittäjänä -ohjelman osallistujille.

Tapahtumakokonaisuus pitää sisällään aluetapahtumia ja -kilpailuja eri puolilla Suomea. Nuorten ja opettajien vuosi huipentuu huhtikuiseen finaalitapahtumaan Helsingissä.

Lue lisää Uskalla Yrittää -tapahtumista

Gen-E

Parhaat NYT-yritykset matkaavat EM-kisoihin

Uskalla Yrittää -finaalin parhaina NYT-yrityksinä palkitut perus- ja toisen asteen sekä korkea-asteen yritykset lunastavat itselleen pääsylipun Euroopan suurimpaan nuorten yrittäjyystapahtumaan, Gen-E:hen. Vuonna 2024 Suomea edustaa Sisiliassa 2.–4. heinäkuuta Vuoden 2024 paras NYT-yritys Hunajaheput NYT.

Gen-E sisältää kevään aikana tapahtumia sekä kilpailuja verkossa ja huipentuu kesällä Euroopan mestaruuskilpailuihin livenä! Nuoret 40 eri maasta laittavat kivenkovat yritysideansa vastakkain napatakseen himoitut JA Company of the Year ja JA Startup of the Year -palkinnot.

Monipäiväisen yrittäjyysfestivaalin taustalla on Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Euroopan alueen katto-organisaatio JA Europe. Tapahtumaan osallistuvat tiimit ovat voittaneet omissa maissaan kansalliset kilpailut, mistä ne ovat edenneet EM-tason kilpailuun.

Tutustu Gen-E -tapahtumaan

 

Job Shadow

Vietä päivä huippujohtajan varjona!

Job Shadow -päivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua työelämään! Luvassa on kokemus, jonka muistat vielä pitkään.

Pääset seuraamaan päivän ajan kokeneen johtajan tai vaikuttajan arkea lähietäisyydeltä. Yhteiseen työpäiväänne kuuluu johtajan työtehtäviin ja kokouksiin osallistumista sekä verkostoitumista eri alojen ammattilaisten kanssa. Päivä huipentuu yhteiseen päätöstilaisuuteen, jossa kaikki nuoret ja johtajat pääsevät jakamaan kokemuksiaan. Tilaisuus on arvokas verkostoitumishetki niin nuorille kuin johtajille.

Job Shadow on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n alumnitapahtuma, joka on tarkoitettu Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneille nuorille.

Job Shadow tulee taas 2.10.2024!

Lue lisää tapahtumasta

Lähde mukaan alumnitoimintaan

Uusia ystäviä Suomesta ja maailmalta

Tiesitkö, että osallistumalla Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, olet osa isoa kansainvälistä yhteisöä – alumneja?

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n kattojärjestö JA Worldwide on levittänyt yrittäjyyskasvatuksen ilosanomaa jo yli 100 vuotta ympäri maailman. Pelkästään Euroopassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuu vuosittain noin 360 000 opiskelijaa yli 40 eri maasta. Vau!

NYT-alumnit on itsenäinen, nuorten ylläpitämä yhdistys, jonka kautta pääset mukaan kansainväliseen yhteisöön.

  • Yhdistystoiminta mahdollistaa uusiin samanhenkisiin tyyppeihin tutustumisen niin livetapahtumissa kuin Gather-alustalla verkossa.
  • Pääset ylläpitämään yrittäjämäistä asennetta, voit oppia hallitustyötä, sparrata yrittäjyysopinnoista kiinnostuneita nuoria ja saada kokemusta tapahtumien järjestämisestä.

Liity NYT-alumneihin täällä

Seuraa @nytalumnit Instagramissa

Kysyttävää lähettiläs- ja alumnitoiminnasta?

Harri Paltila

Harri Paltila

Asiantuntija, yrittäjyyskasvatus ja koulutuspalvelut

harri.paltila@nuortennyt.fi

043 8242 784