ORGANISAATIO

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille
ja kunnille.

Me olemme NYT – Nuori Yrittäjyys & Talous ja nuoret TAT ovat yhdistyneet

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT -yhdistys perustettiin 1.6.2023, kun Nuori Yrittäjyys ry (NY) & Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa. Kantava ajatuksemme on, että aktiivinen ja toimiva yhteiskunta syntyy, kun kaikki otetaan kyytiin varhaisessa vaiheessa. Ymmärrys työelämästä, taloudesta ja yrittäjyydestä on tässä keskeisessä roolissa.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT Lauttasaaren nuoret

Teemme työtä nuorten tulevaisuuden hyväksi

Uusi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja tukevia palveluita ja oppimiskokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille. Palvelupolkumme kattaa oppimiskokonaisuuksia kaikille kouluasteille.

Tavoitteemme on, että jokainen lapsi ja nuori lähtökohdista riippumatta saa mahdollisuuden oppia tulevaisuutensa kannalta tärkeitä taitoja. Vahvistamme osaltamme lasten ja nuorten valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin, oman arjen hallintaan ja omien vahvuuksien tunnistamiseen.

Yhdessä laajan ja kansainvälisen kumppaniyhteisömme kanssa toimimme sillanrakentajana lasten ja nuorten sekä toimivan työelämän välillä. Toimintaamme rahoittavat useat kunnat, organisaatiot, ministeriöt ja säätiöt sekä yksityiset henkilöt.

Organisaatiomme kuuluu reilu 70 vakituista työntekijää. Lisäksi työllistämme vuosittain noin 150 osa-aikaista tuntityöntekijää Yrityskylissämme.

Kansainvälinen verkostomme JA Worldwide ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi 2024

Kyseessä on jo kolmas kerta kolmen viime vuoden sisään, kun kansainvälisen kattojärjestömme toiminta on huomioitu rauhanpalkintoehdokkuudella.

Jo 105 vuoden ajan, voittoa tavoittelematon Junior Achievement (JA)-verkosto, jonka jäseniin Nuorten yrittäjyys ja talous NYT kuuluu, on edistänyt lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja!

Nykyisin yli 100 maassa vaikuttava verkosto on toiminut myös poliittiseen epävakauteen, väkivaltaan ja sotaan liittyvillä alueilla, auttaen nuoria kehittämään yrittäjyys- ja talousosaamista.

Lue lisää aiheesta

Työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja jokaiselle lapselle ja nuorelle!

Visiomme

Jokainen lapsi ja nuori oppii työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja ja löytää paikkansa yhteiskunnassa.

Arvomme

Yhteiset arvomme ohjaavat toimintaamme. Toimintatapamme perustuvat neljälle arvolle.

Tulevaisuususko

Yhdenvertaisuus

Vastuullisuus

Uskallus

Yrittäjyyskasvatusfoorumi

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT on mukana yrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta edistävien organisaatioiden yhteisessä Yrittäjyyskasvatusfoorumissa, joka on asettanut tavoitteet hallituskaudelle 2023–2027.

Lue yrittäjyyskasvatuksen hallitusohjelmatavoitteista

Toimintamme tavoittaa 200 000 lasta ja nuorta
Palvelumme on käytössä 267 kunnassa
Yrityskylään osallistuu 85 % 6.- ja 9.-luokkalaisista

Historia

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT on perustettu 1.6.2023, kun Nuori Yrittäjyys ry (NY) & Talous ja nuoret TAT yhdistivät toimintansa.

Nuori Yrittäjyys ry (NY)

Talous ja nuoret TAT