TAIDOLLA TULEVAISUUTEEN!

Työelämä- ja yrittäjyysosaamisen VESO-koulutus opettajille

Työelämä- ja yrittäjyysosaamisen VESO-koulutus opettajille

Maksuttomissa VESO-koulutuksissamme opettajat tutustuvat toiminnallisesti yrittäjyyskasvatuksen keskeisiin teemoihin. Opettajat toimivat tiimeissä ja harjoittelevat tulevaisuuden taitoja, kuten ryhmäytymistä, ongelmanratkaisua, omien vahvuuksien tunnistamista ja taloustaitoja.

Koulutus tarjoaa opettajille mukavan ja tehokkaan koulutuspäivän lisäksi mahdollisuuden kokeilla käytännössä toiminnallisia harjoituksia, joita voi hyödyntää myöhemmin omassa opetuksessa tukemaan laaja-asiaisen osaamisen karttumista.

Tekemällä oppiminen on keskeinen osa yrittäjyyskasvatusta ja opetussuunnitelmien toimintakulttuurin ytimessä. Tarjoa opettajillesi hauska ja tehokas VESO-päivä!

Kenelle?

  • Suunnattu pääasiassa perusasteen opettajille, mutta voidaan hyvin laajentaa myös lukio-opetukseen.
  • Koulutuksesta on erityisesti hyötyä alueilla, joissa tavoitteena on kehittää yrittäjyyskasvatusta.
  • Tarkoitettu ensisijaisesti toteutettavaksi koko kunnan tasolla – eli osallistumismahdollisuutta tarjotaan kaikille alueen oppilaitoksille.

Miten?

  • Koulutukset on mahdollista toteuttaa kolmen tai kuuden tunnin mittaisina.
  • Koulutus sisältää yrittäjyyskasvatusta avaavia puheenvuoroja sekä osallistavia työpajoja.
  • Koulutuksen sisällöt on suunniteltu koskettamaan ja kiinnostamaan kaikkien aineiden opettajia

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Mikäli kuntanne olisi kiinnostunut hyödyntämään Taidolla tulevaisuuteen! –VESO-koulutustamme, niin pyydämme ottamaan yhteyttä koulutuksen järjestäjiin.

Ota yhteyttä

Huom! Tarjoamme maksuttomat sisällöt ja kouluttajat, mutta tiloihin, ilmoittautumisiin sekä ruokailuihin liittyvät järjestelyt ja kustannukset jäävät kunnan vastuulle.

Koulutus hiotaan sopimaan parhaalla mahdollisella tavalla paikallisiin tarpeisiin ja toiveisiin – prosessi alkaakin yhteisellä suunnittelupalaverilla.

Menneet ja tulevat koulutukset

7.8.2023 Rautalampi
8.8.2023 Iisalmi
23.9.2023 Kouvola
31.10.2023 Tampere
23.11.2023 Jurva
5.3.2024 Porvoo

Oletko kiinnostunut tarjoamaan opettajillesi VESO-päivän?

Ota yhteyttä!

Koulutuksen työpajat

Koulutus hiotaan sopimaan parhaalla mahdollisella tavalla paikallisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Pääset siis valitsemaan tarpeisiinne sopivimmat työpajat. Koulutuksen suunnittelu alkaa yhteisellä suunnittelupalaverilla. Tutustu tarjolla oleviin ”Taidolla tulevaisuuteen!” -työpajoihin:

Ryhmäyttämällä parempaa yhteistyötä!

Vahvuuksista innovointiin

Vastuulliset taloustaidot osana nuorten talousosaamista ja arjen taitoja

Tulevaisuutta ratkomassa

Työelämätaitojen pyöreä pöytä

Taidolla tulevaisuuteen! -hanke

Taidolla tulevaisuuteen! -hankkeen tavoitteena on päivittää sekä vahvistaa opettajien yrittäjyyskasvatusosaamista siten, että he tiedostavat yrittäjyyskasvatuksen ja opetussuunnitelman yhteyden sekä motivoituvat hyödyntämään yrittäjyyskasvatuksen materiaaleja sekä pedagogiikkaa monipuolisesti osana omaa opetustyötään.

Kaksivuotinen Taidolla tulevaisuuteen! -hanke toteutetaan kahden keskeisen yrittäjyyskasvatuksen toimijan yhteistyönä (Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ja Suomen Yrittäjät), jotta varmistetaan työtapojen ja oppimateriaalien monipuolisuus ja opettajille valinnan mahdollisuus.

Hankkeen aikana luodaan VESO-koulutuksen konsepti, joka toimii eri kokoisten kuntien yrittäjyyskasvatuksen VESO-koulutusten mallina. Konsepti kehitetään yhdessä kumppanikuntien ja -koulujen kanssa, heidän tarpeensa ja toiveensa huomioiden, asiakaslähtöisesti. Konseptia voidaan hyödyntää hankkeen jälkeen erityisesti perusasteen työelämä- ja yrittäjyysaiheisten VESO-koulutuksien järjestämisessä koko Suomessa.

Hankkeen aikana toteutetaan VESO-koulutuksia, joissa tavoitetaan yhteensä 1 000–1 600 opettajaa. Hankkeessa tavoitellaan isoja koulutustapahtumia, joissa tavoitetaan kaikki kunnan yleissivistävän opetuksen opettajat kerralla. Mukaan tavoitellaan erityisesti kuntia, joissa on tarvetta kehittää paikallista elinkeinoelämää, vahvistaa kunnan elinvoimaa ja lisätä osaajien pitovoimaa.

Yhteistyössä

NYT logo FI SVE

 

Suomen Yrittäjät logo

Ota meihin yhteyttä

 

 

 

 

 

 

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija
Opettajankoulutus ja tutkimus
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

lauri.vaara@nuortennyt.fi

044 0772 373

 

 

 

 

 

 

Päivi Ojala

Koulutuspäällikkö
Suomen Yrittäjät

paivi.ojala@yrittajat.fi

09 2292 2947, 040 582 2368

 

 

 

 

 

 

Mari Rakkolainen

Asiantuntija
Nuorten yrittäjyysosaaminen
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

mari.rakkolainen@nuortennyt.fi

040 7326 260