/ Uutinen

Missä olet hyvä? Näin tunnistat vahvuutesi

Jokaisella meillä on vahvuuksia, eli asioita joissa olemme hyviä.

Jokaisella meillä on vahvuuksia, eli asioita joissa olemme hyviä. Vahvuudet eivät ole kouluaineita, vaan ominaisuuksia, jotka saavat meistä parhaat puolet esille. Onko sinulle sanottu, että olet hyvä ystävä? Ehkäpä vahvuutesi on ihmissuhteiden hoidossa. Vai oletko huomannut saavuttavasi sen mihin pyrit? Taidat olla sinnikäs. Opi tunnistamaan omat vahvuutesi!

Kysy, usko ja kuule

Olet hyvä monessa asiassa, mutta et välttämättä huomaa sitä itse. Kysy kavereiltasi, missä juuri sinä olet hyvä. Ja kun he kertovat: kuuntele ja usko heitä. Vaikka tuntuisi siltä, ettei heidän puheensa pidä paikkaansa, piilee puheissa myös totuuden jyvä. Olet taitava monessa asiassa, mutta sen uskominen voi joskus olla vaikeaa. Luota itseesi ja osaamiseesi.

Työelämätaidot eivät ole kouluaineita

Työelämässä vaaditaan erilaisia taitoja. Parhaiten pärjäävät ne, jotka ovat joustavia ja vastaanottavaisia uusille asioille. On tärkeää myös päästää pinttyneistä tavoista irti ja tulla toimeen toisten kanssa. Empatiakyvyn merkitystä ei voi liikaa painottaa: kyky toisen ihmisen asemaan on äärimmäisen arvokas taito.

Asiat kannattaa tehdä elämässä hyvin ja loppuun asti. Kuten koulu ja opiskelutkin. Kouluaineet kartuttavat vain osaa siitä tietotaidosta, jota sinullakin on. Tutustu siis omiin vahvuuksiisi ja tunnista osaamisesi niissäkin asioissa, joita ei koulutodistuksessa arvioida.

Mitkä ihmisen ydinvahvuuksista ovat ne, jotka sinä tunnistat itsessäsi? Vastaa pieneen kyselyyn, pohdi vahvuuksiasi ja katso mitä muut ovat vastanneet!