Material som kan beställas och laddas ned / Yrkesläroanstalt, Gymnasiet

Jobbcoachens undervisningspaket för andra stadiet

NYT Duunikoutsi

Jobbcoachen har förverkligats tillsammans med UKM, EK, Oikotie och SAK. Den hjälper unga konkret i att söka jobb och utökar kunskaperna om arbetslivet: med hjälp av den kan man bland annat göra ett färdigt kompetensbaserat CV. Med hjälp av Jobbcoachens utmaningar och uppgifter sparras den unga i att söka jobb och att förbereda sig inför arbetsintervju. Som en viktig del av framtida arbetslivskunskaper kan den unga med hjälp av Jobbcoachen öva på delområden som hör ihop med självkännedom, som att känna igen och sätta ord på sina styrkor och sitt kunnande.

Du kan fritt använda Jobbcoachen när du handleder unga, men för att underlätta ditt arbete erbjuder Ung företagsamhet och ekonomi NYT ett färdigt undervisningspaket inklusive övningar för andra stadiet, som du kan utnyttja.

Undervisningspaketets innehåll

Undervisningspaketet innehåller lektionsmaterial för gymnasieelever. Introduktionsdelens syfte är att presentera appen för unga och att visa hur den laddas ner och används. De färdiga övningarna behandlar följande teman:

 Del 1: Självkännedom som framtidens arbetslivskunskap

  1. Tänk på dina styrkor
  2. Mina färdigheter
  3. Identifiera dina värderingar
  4. Mot arbetslivet

Del 2: Mot arbetslivet

  1. Sök arbetsplatser
  2. Arbetsansökan och CV
  3. Arbetsintervju
  4. På jobbet

Övningarna för varje del innehåller mindre uppgifter, som den unga gör med hjälp av appen Jobbcoachen. Övningarna innehåller både individuellt arbete och reflekterande diskussionsuppgifter som görs i par eller med hela gruppen. Du kan sammanställa en hel lektion på basen av övningarna, eller utnyttja dem enskilt.

Ladda ner:

Jobbcoachen undervisningsmaterial för andra stadiet

Jobbcoachen handledarens material för andra stadiet

 

OBS! Appen och dess innehåll uppdateras tidvis, därför kan det komma ändringar i undervisningspaketet. Vi rekommenderar därför att du alltid laddar ner materialet från den här sidan.

Publicerat: 05/2022

Nyckelord: meritförteckning, Jobbcoachen, sommarjobb, undervisningsmaterial, applikation, framtidens arbetslivskunskaper, arbetsliv, arbetslivskunskaper, arbetsintervju, arbetsansökan, arbetsdag