Yrittäjän päivä 5.9. – Yrittäjän ideapaja (tehtävä)

Ajankohta: Ti 05.09.2023 - Pe 15.09.2023 klo koko päivä

Järjestäjä: Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Teema: Yrittäjyyskasvatus

Avainsanat: Yrittäjyyskasvatus, Yrittäjyys, Yrittäjän päivä

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään 5. syyskuuta 2023. Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille valmiita opetussisältöjä yrittäjyystaidoista ja hauskaa ohjelmaa Yrittäjän päivän viettämiseen.

 

Tervetuloa mukaan Yrittäjän ideapajaan!

Tarjoamme Yrittäjän päivänä opettajille ja oppijoille noin kahden oppitunnin mittaisen, valmiiksi suunnitellun oppimiskokonaisuuden.

Yrittäjän ideapajassa oppijat saavat tärkeän tehtävän: heidän kotikaupungissaan on yksi tyhjä liiketila, jonka käytön suunnittelu annetaan lasten ja nuorten tehtäväksi. Tavoitteena on siis ehdottaa käyttötarkoitusta tyhjälle liiketilalle. Liikeidean tulisi hyödyttää kaikkia kaupungin asukkaita ja tuoda iloa mahdollisimman monelle.

Ideapajassa opitaan tärkeitä työelämä- ja yrittäjyystaitoja: tutustutaan yhteiseen päätöksentekoon, harjoitellaan luovuutta ja yhteistyötaitoja sekä pohditaan, mikä juuri minun kotikaupungissani on tärkeää ja mitä sieltä puuttuu. Myös vastuullisuuden teemat tuodaan oppijoiden pohdittaviksi.

 

Lataa tehtävät käyttöösi ja hyödynnä opetuksessa Yrittäjän päivänä!

Yrittäjän ideapajasta on tarjolla kaksi erillistä tehtävää: toinen tehtävä soveltuu alakouluihin, ja toinen on suunnattu yläkouluille sekä toisen asteen oppilaitoksille. Materiaalit ovat saatavilla sekä suomen että ruotsin kielellä. Maksuttomat materiaalit ovat ladattavissa alla olevista linkeistä 15.9. saakka.

Yrittäjän ideapaja – Alakoulu

Lataa tästä tehtävä alakouluhin

Yrittäjän ideapaja – Yläkoulu ja toinen aste

Lataa tästä tehtävä yläkouluihin ja toiselle asteelle

Tutustu yrittäjyystaitoja tukeviin oppimiskokonaisuuksiimme

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään 5.9.2023

Valtakunnallista Yrittäjän päivää on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Yrittäjän päivän takana on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

yrittajanpaiva.fi