/ Nyheter, Företagsamhetsfostran, Ett år som företagare

De regionala Våga vara företagsam-evenemangen 2024 börjar på alla hjärtans dag

I februari och mars ordnar Ung företagsamhet och ekonomi NYT tio regionala evenemang runt om i Finland. På evenemangen tävlar unga företagare om platser i den nationella Våga vara företagsam-finalen i Helsingfors. Finalvinnaren får representera Finland på Europas största entreprenörstävling för unga på Sicilien sommaren 2024.

Kolme nuorta poseeraa Uskalla Yrittää -logon alla.

Våga vara företagsam är Finlands främsta entreprenörsevenemang för unga. Evenemanget kör åter i gång med de regionala evenemangen. Först ut är evenemangen i Tavastehus och Kotka onsdagen den 14 februari. Alla tio regionala evenemang ordnas i köpcentrum, där de unga har möjlighet att presentera sina produkter och tjänster för både tävlingsjuryn och köpcentrets kunder.

Unga som deltar i NYT:s program Ett år som företagare har huvudrollen på evenemangen. Under sitt år i programmet grundar de unga ett NYT-företag som fungerar med riktiga pengar. På så sätt får de värdefull praktisk erfarenhet av företagsamhet och nya ekonomikunskaper. I vår kommer sammanlagt över 1 000 unga att delta i evenemangen. Totalt 59 av de ungas företag går vidare till finalen, som ordnas i Helsingfors den 24 och 25 april.

Intresset för entreprenörskap ökar ständigt bland unga. I NYT Ungas framtidsrapport  2023 svarade 40 procent av de svarande att de skulle kunna jobba som företagare. Unga vill också i allt högre grad arbeta i linje med sina värderingar. Det är viktigt att unga människor förstår vad företagande innebär och ser det som ett möjligt karriäralternativ, eftersom ett livskraftigt Finland behöver företagare även i framtiden.

Våga vara företagsam-evenemangen har fritt inträde och de är öppna för alla besökare. Vi rekommenderar varmt att du kommer för att uppmuntra de unga och titta på deras övningsföretag! Vi har gjort färdiga besöksuppgifter med vilka lärare och elevgrupper kan bekanta sig med NYT-företag på ett enkelt och lärorikt sätt. Vi har uppgifter för elever i lågklasserna och högklasserna i grundskolan och för studerande i andra stadiet.

Använd evenemangslänkarna nedan för att ta reda på mer om de regionala evenemangens tidsscheman och om de ungas företag som deltar.  

Regionala evenemangen 2024

År 2024 ordnas de regionala evenemangen under veckorna 7–10 runt om i Finland:

Mer information om evenemangen

 

Våga vara företagsam-finalen 2024
24–25.4 2024, Helsingfors

#VågaVaraFöretagsam #UskallaYrittää #NuortenNYT @nuortenNYT

 

Nuoret NYT-lähettiläät 2023