UPPLEV EN OFÖRGLÖMLIG JOB SHADOW-DAG

Job Shadow samlar ledare och ungdomar.

 

Job Shadow för samman ledare och framtidsaktörer

Under Job Shadow-dagen, som Ung Företagsamhet och ekonomi NYT ordnar, får ledare i olika branscher en ung framtidsaktör till sitt arbetspar under en arbetsdag. De unga kommer från olika delar av Finland. Samtliga har deltagit i NYT:s program för företagarfostran som ordnats som en del av undervisningen i deras skolor.

 

Job Shadow-dagen ordnas igen den 2 oktober 2024

Job Shadow-dagen syftar till att erbjuda unga människor möjligheter att inspireras av arbetslivet, identifiera sina styrkor och inse olika möjligheter. Ledare som deltar i dagen får möjlighet att bekanta sig med ungas tankar om arbetslivet och skapa nya kontakter. För de unga är en Job Shadow-dag med en ledare en unik upplevelse som säkerligen kommer att stanna i minnet.

Blev du intresserad? Ta gärna kontakt!

 

Du som är ung –  skugga en ledare!

Under Ung företagsamhet och ekonomi NYTs evenemang Job Shadow den 2 oktober får du möjlighet att följa en ledare under en arbetsdag. Det är en unik chans att få en inblick i arbetsliv, en ny och intressant bransch och vad en ledares vardag och arbetsuppgifter består av.

Erfarenheten ger dig möjlighet att lära dig något nytt om dig själv, om dina styrkor och intressen. Du får möjlighet att träffa nya människor och skapa viktiga kontakter. Vid dagens slut samlas alla till en avslutande tillställning under vilken du möter också andra ledare och unga.

Dagen innan Job Shadow-dagen, den 1 oktober, arrangerar vi ett förberedande evenemang som ger dig allt du behöver veta inför Job Shadow!

Du kan ansöka om att delta i Job Shadow ifall du deltagit i Ung företagsamhet och ekonomi NYTs program Ett år om företagare. NYT står för dina rese- och boendekostnader. Det finns ett begränsat antal platser för unga och urvalet görs baserat på ansökningarna.

Vi kommer inom kort att publicera en länken till anmälningsblanketten på den här sidan. Håll utkik!

Till ledaren – varför delta?

Inbjud en ung person att följa din arbetsdag och erbjud en positiv upplevelse om arbetslivet!

 

Var med och stärk ungdomars tro på framtiden
Ungdomars rädsla och oro för arbetslivets ökar – kom med och erbjud en ung person en positiv erfarenhet av arbete just i din bransch.

 

Du lär dig av den unga och inspireras själv

Den unga kanske ger dig nya insikter och du får också möjlighet att se ditt eget arbete med nya ögon. Job Shadow erbjuder en unik möjlighet att få veta vad unga tänker och vilka förväntningar de har på arbetslivet.

 

Skapa en positiv bild av din bransch
Vilka saker gör ditt arbete och din bransch så unik? Dela din syn med en ung person! Job Shadow ger tillfälle att kommunicera om just din bransch och arbetskultur till en bredare publik.

 

Du nätverkar
Vid dagens slut samlas alla Job Shadow-par för att nätverka och dela med sig av sina erfarenheter.

Känn stämningen under Job Shadow-dagen 2023

Lär dig känna deltagarna i Job Shadow 2023

Deltagarna i Job Shadow 2023

Har du frågor?

Ta kontakt!

Nikita Gavrilenko

Nikita Gavrilenko

Evenemangsproducent

nikita.gavrilenko@nuortennyt.fi

045 6793 182