Elsa-Maria Oksanen

Uusimaa suomi, englanti

elsamariaoksanen@gmail.com

044 300 1999

Moikka! Mä oon Elsa-Maria, 20, ja toimin NYT-yrittäjänä ysiluokalla vuosina 2018–2019.

Mua kiinnosti silloin yrityksen perustaminen ekologisin arvoin, ja päädyinkin tekemän saunatyynyjä kierrätysmateriaaleista. Mun vuoteni yrittäjänä oli todella antoisa, ja opin kaikenlaista aina kirjanpidosta ajanhallintaan. Konkreettisten taitojen lisäksi yrittäminen rohkaisi minua luottamaan omaan liikeideaani sekä tekemiseeni.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma sai mussa aikaan palon yrittäjyyttä kohtaan. Halusin jatkaa toimimista sen parissa, vaikka mun vuosi yrittäjänä olikin paketissa. Päätin hypätä mukaan NYTin alumnitoimintaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Opin, että yrittäjyys on parhaimmillaan paljon muutakin kuin ”pelkkää” bisnestä. Yrittäjyys on verkostoja, oppimiskokemuksia ja oman tien löytämistä. NYT-yrittäjät pääsevät näkemään oman työnsä konkreettisen jäljen yrityksensä menestyksenä.

Mulle siis NYT-vuosi oli unohtumaton kokemus, ja sillä oli iso vaikutus esimerkiksi mun opiskelualan valintaan. Toivonkin voivani innostaa muitakin nuoria mukaan yrittäjiksi kokeilemaan, voisiko yrittäjyys olla oma juttu.