TALOUSSANKARI JUNIOR

Tarinallinen ja mukaansatempaava peli taloustaitojen harjoitteluun

Taloussankari Junior opettaa rahankäytön arjen valintoja

Taloussankari Junior on oppimiskokonaisuus talous-, ympäristö- ja hyvinvointiteemoista 3.–6.-luokkalaisille. Oppimiskokonaisuus koostuu mobiilipelistä, opettajan materiaalista ja oppituntisuunnitelmista kolmelle 45 minuutin oppitunnille. Oppimiskokonaisuus pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja mahdollistaa eläytymisen roolipelaamiseen.

Taloussankari Junior mobiilipeliä voi pelata myös oppitunneista irrallisena. Pelin voi pelata yhdellä pelikerralla tai osissa. Mobiilipelin kokonaiskesto on noin 60 minuuttia ja sitä voi pelata puhelimella, tietokoneella tai tabletilla.

Oppituntien aiheet

Oppitunti 1: Arjen rahankäyttö 

Oppitunti 2: Omat valinnat ja ympäristö 

Oppitunti 3: Säästäminen ja oma hyvinvointi 

Tavoitteet

Talousankari Juniorin avulla oppilas oppii omien valintojensa vaikutuksia omaan talouteen, hyvinvointiin ja ympäristöön.

Oppilas oppii rahan käytön suunnittelua ja vastuullista kuluttamista ja kehittää itsestä huolehtimisen taitojaan. Oppilas oppii ymmärtämään raha-asioiden, ympäristön hyvinvoinnin ja oman hyvinvointinsa yhteyden.

Mobiilipeli ja oppitunnit

Kokonaisuuden käyttö opetuksessa?

Mobiilipeliä voi pelata osissa ja käsitellä aiheita kolmen 45 minuutin oppitunnin aikana. Materiaalissa on myös lisätehtäviä, joiden ansiosta teemoja voi hyödyntää pidemmälläkin aikajaksolla. Vaihtoehtoisesti oppilaat voivat pelata opettavaista mobiilipeliä sellaisenaan yhdellä pelikerralla. 

Jos oppilas palaa pelaamaan peliä aiemmin käyttämällään laitteella, peli tunnistaa pelaajan ja ohjaa jatkamaan samaan kohtaan, johon peli jäi aiemmalla pelikerralla. 

Tervetuloa pelaamaan Taloussankari Junioria!

Pelin ovat toteuttaneet Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, Ekokumppanit, Nordea ja 10monkeys. Tekemistä ovat tukeneet Tampereen kaupunki ja ympäristöministeriö. Peli soveltuu 3.–6.-luokkalaisille. Peliä voi pelata itsenäisesti tai opettajan johdolla. Tuntimateriaalit opettajan työn tueksi löytyvät alta.

 

Siirry peliin

Oppimiskokonaisuuden sisällöt ja tavoitteet

Taloussankari Junior oppimiskokonaisuuden sisällöt

Oppituntien sisällöt

Oppimistavoitteet

Taloussankari Junior ja opetussuunnitelma

Laaja-alainen oppimiskokonaisuus

Integrointimahdollisuudet osana eri oppiaineita

Opetusmateriaalin käyttöohje

Pelin käyttäminen

Anna palautetta

Kysyttävää Taloussankari Juniorista?

Ota yhteyttä!

Mari Hannola-Antikainen

Mari Hannola-Antikainen

Asiantuntija, nuorten talousosaaminen

mari.hannola-antikainen@nuortennyt.fi

050 4725 265

Tutustu muihin alakoulun palveluihimme

Taloussankari Junior ja paljon muuta – ota palvelumme käyttöön opetuksessasi!