MINI-ZALDO

Alakoululaisille suunnattu, innostava ja maksuton, digitaalinen oppimateriaali taloustaitojen opetteluun.

Mini-Zaldo -oppimateriaali poistuu NYTin palvelupolulta 31.5.2024, eikä sen käyttöönotto tuon jälkeen ole enää mahdollista.

Lukuvuonna 2024–2025 tarjoamme edelleen kattavasti työelämä-, yrittäjyys- ja talousosaamisen oppimateriaaleja kaikille kouluasteille. Voit tutustua muihin alakoulun oppimateriaaleihimme tästä.

Kehitämme uutta!

Kehitämme parhaillaan myös uutta mukaansatempaavaa yrittäjyyskasvatusohjelmaa, joka sopii parhaiten 5.-luokkalaisille. Opettajan harkinnan mukaan ohjelmaa voi hyödyntää myös 4.–6. luokilla.

Kysyttävää? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme: info@nuortennyt.fi 

Oppeja rahan käyttöön animaatioiden ja innostavien tehtävien avulla

Mini-Zaldo on alakoulun vuosiluokille 4–6 suunnattu, innostava ja maksuton, digitaalinen oppimateriaali taloustaitojen opetteluun. Mini-Zaldon mukaansatempaavat animaatiot johdattavat oppilaat oppimaan rahasta ja oman talouden hallinnasta. Materiaalit kattavat talousosaamisen oppisisällöt näiden vuosiluokkien opetussuunnitelmissa. Materiaali on sovellettavissa myös muille luokka- ja kouluasteille.

Mini-Zaldon materiaaleja voi hyödyntää myös laaja-alaisen osaamisen harjoittamisessa sekä integroida oppiainetasolle. Monikanavaiset sisällöt, kuten animaatio-, teksti- ja kuvasisällöt mahdollistavat oppimisen eriyttämisen monipuolisella ja innostavalla tavalla.

Zaldo on saatavilla myös yläkoulun vuosiluokille 7–9.

Siirry Zaldon materiaalisivulle
Kenelle Alakoulun vuosiluokille 4–6
Kesto 2–10 oppituntia
Sisältö Valmis ja innostava materiaalipaketti

Mini-Zaldo helpottaa talousasioiden omaksumista

jonka tavoitteena on edistää alakoululaisten talousosaamista. Zaldoa voi hyödyntää niin yhteiskuntaopin, matematiikan kuin äidinkielenkin oppimistavoitteissa.

Miten käytät Zaldoa opetuksessa

Materiaalia on runsaasti ja monikanavaisesti tuotetut sisällöt ja tehtävänannot mahdollistavat oppimisen eriyttämisen sekä oppilas- että ryhmätasolla. Sisältöjä ja tehtävänantoja on mahdollista integroida oppiaineiden sisältötavoitteisiiin.

Oppimateriaalin sisällöt ovat opetussuunnitelman talousosaamisen sisältöjä laajempia, joten materiaalia voi erinomaisesti käyttää myös talousaiheisen valinnaiskurssin materiaalina.

Kolme eri tapaa käyttää oppimateriaalia:

  1. Innostutaan taloudesta animaatioiden avulle ja jutellaan lisää
  2. Innostutaan taloudesta ja opiskellaan lisää
  3. Innostutaan taloudesta, opiskellaan lisää ja tehdään yhdessä toiminnallisia harjoituksia

Mini-Zaldon lopputesti

Harjoitusten lisäksi oppilaiden on mahdollista suorittaa myös Mini-Zaldon lopputesti, jolla testataan omaksuttuja taloustietoja ja -taitoja. Lopputestin voi suorittaa itsenäisesti tai vaikka parin kanssa. Lopputestiin osallistuminen vaatii opettajalta kirjautumisen ja lopputestikoodin käyttöä. Opettajana näet luomallasi koodilla täytetyt testit, jolloin voitte käydä palautuksia läpi yksilöllisesti.

 

Lue lisää ja ota materiaali käyttöösi

Teemat

Mini-Zaldo samoilee läpi kuuden eri teeman kartuttaen taloustaitoja. Jokainen teema sisältää tietoa aiheesta, soveltavan harjoituksen ja testin.

Rahalla on väliä

Paikoillanne, valmiit, suunnittele

Massit jemmaan

Maksaminen

Sijoittaminen

Työ ja tienaaminen

Suojautuminen

Mini-Zaldon lopputesti

Yhteistyössä

Mini-Zaldo on toteutettu yhteistyössä Finanssiala ry:n kanssa.

Kaipaatko lisätietoa Mini-Zaldosta?

Veera Hakaste

Veera Hakaste

Asiantuntija, sisällöntuotanto

veera.hakaste@nuortennyt.fi

050 3559 975

Tutustu myös muihin alakoulun palveluihimme

Mini-Zaldo ja paljon muuta – ota palvelumme käyttöön opetuksessasi!