ZALDO

Helppokäyttöinen oppimiskokonaisuus yläkoululaisten talousosaamisen edistämiseen

Zaldo-oppimateriaali poistuu NYTin palvelupolulta 31.5.2024, eikä sen käyttöönotto tuon jälkeen ole enää mahdollista.

Lukuvuonna 2024–2025 tarjoamme edelleen kattavasti työelämä-, yrittäjyys- ja talousosaamisen oppimateriaaleja kaikille kouluasteille. Voit tutustua yläkoulun talousosaamisen materiaaleihimme tästä: Taloussankari.

Kehitämme uutta!

Kehitämme parhaillaan myös uutta, nuorten työelämäosaamisen oppimiskokonaisuutta yläkouluihin vuodelle 2025. Lisätietoa tästä luvassa vuoden 2024 aikana.

Kysyttävää? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme: info@nuortennyt.fi 

Debit, credit vai pikavippi?

Zaldo on yläkoululaisille nuorille suunnattu, innostava ja maksuton oppimateriaali taloustaitojen opetteluun.

Zaldon mukaansatempaavat animaatiot johdattavat oppilaat oppimaan rahasta ja oman talouden hallinnasta. Materiaali kattaa vuosiluokkien 7–9 opetussuunnitelmien talousosaamisen oppisisällöt ja on sovellettavissa myös muille luokka- ja kouluasteille.

Zaldoa voi hyödyntää myös laaja-alaisen osaamisen harjoittamisessa sekä integroida oppiainetasolle. Monikanavaiset sisällöt, kuten animaatio-, teksti- ja kuvasisällöt mahdollistavat oppimisen eriyttämisen monipuolisella ja innostavalla tavalla.

Mini-Zaldo on saatavilla myös alakoulun oppimateriaaliksi.

Ota materiaali käyttöösi
Kenelle Yläkoulun vuosiluokille 7–9
Kesto 2–10 oppituntia
Sisältö Valmis materiaalipaketti, tukea osaamisen kehitykseen ja fasilitointiin.

Zaldo helpottaa talousasioiden omaksumista

Zaldo on vuosiluokille 7–9 suunnattu selkeä ja helppokäyttöinen talousaiheinen oppimateriaali, jonka tavoitteena on edistää yläkoululaisten talousosaamista. Zaldoa voi hyödyntää muun muassa yhteiskuntaopin, matematiikan kuin kotitalouden oppiaineissa. Zaldoa on mahdollista hyödyntää soveltaen myös toisen asteen talouskasvatuksessa.

Miten käytät Zaldoa

Materiaalia on runsaasti ja monikanavaisesti tuotetut sisällöt ja tehtävänannot mahdollistavat oppimisen eriyttämisen sekä oppilas- että ryhmätasolla. Sisältöjä ja tehtävänantoja on mahdollista integroida oppiaineiden sisältötavoitteisiiin.

Oppimateriaalin sisällöt ovat opetussuunnitelman talousosaamisen sisältöjä laajempia, joten materiaalia voi erinomaisesti käyttää myös talousaiheisen valinnaiskurssin materiaalina.

Kolme eri tapaa käyttää oppimateriaalia:

  1. Innostutaan taloudesta animaatioiden avulle ja jutellaan lisää
  2. Innostutaan taloudesta ja opiskellaan lisää
  3. Innostutaan taloudesta, opiskellaan lisää ja tehdään yhdessä toiminnallisia harjoituksia

Lopputesti

Harjoitusten lisäksi oppilaiden on mahdollista suorittaa myös Zaldon lopputesti, jolla testataan omaksuttuja taloustaitoja. Lopputestin voi suorittaa itsenäisesti tai vaikka parin kanssa. Lopputestiin osallistuminen vaatii opettajalta kirjautumisen ja lopputestikoodin käyttöä. Opettajana näet luomallasi koodilla täytetyt testit, jolloin voitte käydä palautuksia läpi yksilöllisesti.

Lopputestiä käyttämällä on mahdollisuus osallistua myös kilpailuarvontaan, jossa on rahapalkinnot. Yläkoululle suunnatun Zaldo-testin parhailla pisteillä suorittanut 8. luokka voittaa osallistumisoikeuden eurooppalaisen European Money Quiz -talousosaamiskilpailun finaaliin.

 

Lue lisää ja ota materiaali käyttöösi

Teemat

Zaldo koostuu kymmenestä eri teemasta, jotka sisältävät kukin 2–3 oppimisosiota. Jokainen oppimisosio sisältää tietoa aiheesta ja soveltavia harjoituksia.

Rikasta laiffii

Unelmista suunnitelmiin

Fiksua rahan käyttöä

Unelmista totta

Massit jemmaan

Lisää potkua säästämiseen

Suojautuminen

Lainaa ja luottoa

Perheen talous

Kiertotalous

Zaldon lopputesti

Yhteistyössä

Zaldo on toteutettu yhteistyössä Finanssiala ry:n kanssa.

Kaipaatko lisätietoa Zaldosta?

Veera Hakaste

Veera Hakaste

Asiantuntija, sisällöntuotanto

veera.hakaste@nuortennyt.fi

050 3559 975