Tilattava ja ladattava materiaali / Ammattioppilaitos, Lukio

Duunikoutsin opetuspaketti toiselle asteelle

NYT Duunikoutsi

Yhdessä OKM:n, EK:n ja SAK:n kanssa toteutettu Duunikoutsi auttaa nuorta konkreettisesti työnhaussa ja työelämätaitojen kartuttamisessa: sen avulla saa muun muassa tehtyä valmiin osaamispohjaisen CV:n ja sparrausta työnhakuun ja työhaastatteluun Duunikoutsin haasteita ja tehtäviä suorittaen. Tärkeänä osana tulevaisuuden työelämätaitoja Duunikoutsin avulla nuori pystyy harjoittelemaan myös itsetuntemukseen liittyviä osa-alueita, kuten tunnistamaan ja sanoittamaan vahvuuksiaan ja osaamistaan.  

Voit käyttää Duunikoutsia vapaamuotoisesti nuoren ohjaamisessa, mutta helpottaaksemme työtäsi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa valmiin opetuspaketin toiselle asteelle harjoituksineen hyödynnettäväksi.

Opetuspaketin sisältö

Opetuspaketti sisältää oppituntimateriaalin lukiolaisille. Johdanto-osion tarkoituksena on  esitellä sovellus nuorille ja opastaa sen lataukseen ja käyttöön. Valmiit harjoitukset käsittelevät seuraavia teemoja:

Osio 1: Itsetuntemus tulevaisuuden työelämätaitona

  1. Mieti vahvuuksiasi
  2. Osaamiseni
  3. Tunnista arvosi
  4. Kohti työelämää

Osio 2: Kohti työelämää

  1. Etsi työpaikkoja
  2. Työhakemus ja CV
  3. Työhaastattelu
  4. Töissä

Kunkin osion harjoitukset sisältävät pienempiä tehtäviä, joita nuoret tekevät Duunikoutsi-sovelluksen avulla. Harjoitukset sisältävät vaihdellen yksilötyöskentelyä sekä reflektoivia keskustelutehtäviä parityöskentelynä tai koko ryhmän kanssa. Voit koostaa harjoituksista kokonaisen oppitunnin tai hyödyntää niitä yksittäin.

Lataa tästä:

Huom! Sovellusta ja sen sisältöjä päivitetään ajoittain, minkä seurauksena myös opetuspakettiin saattaa tulla muutoksia. Suosittelemmekin lataamaan materiaalin käyttöösi aina tältä sivustolta.

Julkaistu: 03/2021

Avainsanat: ansioluettelo, Duunikoutsi, tulevaisuuden työelämätaidot, sovellus, työelämätaidot, työpäivä, työhaastattelu, CV, työhakemus, työelämä, kesätyö, oppimateriaali