/ Uutinen, Vuosi yrittäjänä

Uusi ”Vuosi yrittäjänä Intro” kutsuu jokaisen nuoren tutkimusmatkalle yrittäjyyteen

Yrittäjyyskasvatuksen uusi tähti on syntynyt: Nuorten NYT julkaisee Vuosi yrittäjänä Intron elokuussa 2024. Nimensä mukaisesti uusi oppimateriaali on johdanto yrittäjyystaitojen harjoitteluun. Introssa yrittäjämäistä asennetta ja uusia taitoja opitaan mukaansa tempaavan ja toiminnallisen pedagogiikan avulla.

Nuoret suunnittelevat vaatteiden myyntiä

Vuosi yrittäjänä Intro on suunniteltu erityisesti 2. asteen opiskelijoille. Se tarjoaa innostavan ja käytännönläheisen tavan yrittäjyystaitojen oppimiseen ja yritystoiminnan perusteiden ymmärtämiseen. Intron jälkeen osaamista on mahdollista syventää varsinaisessa Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, joka kattaa myös yritystoiminnan toteuttamisen käytännössä.

Riskien ottamista ja markkinoinnin suunnittelua

Vuosi yrittäjänä Intro kattaa noin puolet suositun Vuosi yrittäjänä -ohjelman laajuudesta. Intron tavoitteena on madaltaa kynnystä aloittaa yrittäjyystaitojen opinnot lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa. Vuosi yrittäjänä Intro on 1–2 opinto- ja osaamispisteen laajuinen.

Nuorten NYTin nuorten yrittäjyysosaamisen asiantuntija Mari Rakkolainen kertoo, että Intron kehitykseen on haettu ideoita ja näkökulmia yrittäjyyskasvatuksen opettajilta.

”Tutkimusten mukaan 2. asteen opiskelijat haluaisivat oppia yrittäjyystaitoja. Intro tarjoaa tähän yhä useamman kohdalla ratkaisun: Sen sisällöissä opiskelijat perehtyvät yritystoiminnan ideointiin ja suunnitteluun toiminnallisten harjoitusten kautta. He pääsevät muun muassa pyörittämään ”epäonnenpyörää” riskienhallinnan merkeissä ja suunnittelemaan markkinointikampanjoita interaktiivisen hedelmäpelin avulla. Lisäksi sisältöön kuuluu ideapankki, joka toimii inspiraation lähteenä”, Rakkolainen kuvailee.

.

”Intron tärkeimpiä puolia ovat käytännönläheisyys ja ryhmässä työskentely.
Se tarjoaa selkeän ja helposti lähestyttävän polun yrittäjyyden pariin.”

.

”Intron tärkeimpiä puolia ovat käytännönläheisyys ja ryhmässä työskentely. Se tarjoaa selkeän ja helposti lähestyttävän polun yrittäjyyden pariin. Toivon mukaan kouluissa ja oppilaitoksissa innostutaan testaamaan Intron käyttöä opetuksessa. NYTin tavoitteena on, että kaikki nuoret pääsisivät harjoittelemaan yrittäjämäisiä taitoja – vastuunottoa, sinnikkyyttä, yrittäjyyden perusteita ja vuorovaikutustaitoja.”

Uusia ideoita omaan tulevaisuuteen

”Vuosi yrittäjänä – Intro ja laaja versio – ovat hyödyllisiä ja innostavia sisältöjä jokaiseen kouluun ja oppilaitokseen. Ne tarjoavat käytännönläheisiä harjoituksia tärkeiden työelämätaitojen oppimiseen ja omien vahvuuksien tunnistamiseen. Parhaimmillaan Vuosi yrittäjänä antaa uusia ideoita omannäköisen tulevaisuuden suunnitteluun!”, Rakkolainen summaa.

Intro on alkuun saatavilla suomeksi ja sen ruotsinkielinen versio julkaistaan vuoden 2025 keväällä. NYTin pitkäkestoisemmassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret pyörittävät harjoitusyrityksiä ja monet heistä osallistuvat myös suureen Uskalla Yrittää -kilpailuun ja ryhtyvät NYT-alumneiksi.

Lue lisää:

Miten otan Vuosi yrittäjänä Intron tai kokonaisohjelman käyttöön

Uskalla Yrittää -tapahtuma

Tilaa NYTin uutiskirje