/ Uutinen, Vuosi yrittäjänä

NYT-yritykset lähettivät syksyn 2023 verkkokilpailuun yli 150 kilpailutyötä

Vuosi yrittäjänä -ohjelman verkkokilpailu järjestettiin jälleen syksyllä 2023. Kilpailu oli avoin kaikille rekisteröityneille NYT-yrityksille, ja kilpailuun jätettiin osallistumisaikana ennätykselliset 151 kilpailutyötä. Kilpailutyöt arvioi perinteitä noudattaen Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin asiantuntijoista sekä NYT-alumneista koostuva tuomaristo. Kilpailun voittajat saavat palkinnoksi 200 euron arvoisen rahapalkinnon yritystoimintansa kehittämiseen.

Vuosi yrittäjänä -verkkokilpailut 2023 voittajat

Vuosi yrittäjänä -verkkokilpailun 2023 voittajat kategorioittain: 

Paras myyntipuhe 

Perusasteen voittaja: Greenly NYT, Högstadiet i Petalax

Greenly NYTin myyntipuhe on selkeä ja toiminnallinen. NYT-yrittäjät esiintyvät varmasti ja roolitukset on hienosti jaettu. Myyntipuhe kertoo NYT-yrityksen vastuullisesta liikeideasta monipuolisesti ja luovasti – ja mikä parasta myös kolmella kielellä. Myyntipuhevideon lopetus on vaikuttava. 

 

Toisen ja korkea-asteen voittaja: BLEHA NYT, Ylöjärven lukio

BLEHA NYTin myyntipuheessa on käytetty loistavasti videokuvauksen mahdollisuuksia. Myyntipuhe on hauskasti käsikirjoitettu ja dramatisoitu. Videokerronta pitää katsojan tiukasti otteessaan loppuun asti. Monia markkinoinnin keinoja on osattu hyödyntää mukaansatempaavasti. Nämä NYT-yrittäjät osaavat heittäytyä. 

 

Paras liikeidea 

Perusasteen voittaja: JcR NYT, Nummen Yhtenäiskoulu, Hämeenlinna

JcR NYTin liikeidea eroaa edukseen muista digitaalisuutensa ja liiketoimintamallinsa osalta. Tavoitteena on edesauttaa yritysten tuotteiden markkinointia ja myyntiä luomalla asiakkaiden käyttöön tuotteiden viereen QR-koodeja, joissa on vinkkejä tuotteen käyttöön. Liiketoimintamallin mukaan tuotteita myyvä yritys maksaa JcR NYTille käyttövinkkien tuottamisesta ja vinkit ovat tuotteen ostavalle asiakkaalle maksuttomia. Kannustamme JcR NYT-yrittäjiä kehittelemään tätä hienoa ideaa eteenpäin. 

 

Toisen ja korkea-asteen voittaja: Thélins NYT, Ålands yrkesgymnasium, Maarianhamina 

Thélins NYT on tehnyt perusteelliset selvitystyöt liikeideansa kehittelyssä. Asiakaslähtöiset kyselyt granolan mauista ja vaikuttavat laskelmat tuotteiden hinnoittelun tueksi vakuuttivat tuomariston. Myös tuote on laadukas ja sille on varmasti kysyntää. Liikeidean esittelyssä myös luovuus kukoisti. 

 

Tässä kategoriassa tuomaristo haluaa antaa myös kunniamaininnan: Guitar by Axel NYT, Vamia Hansa, Vaasa 

Guitar by Axel NYTin liikeidea perustuu yrittäjän luovuuteen, vahvaan ammatilliseen osaamiseen ja intohimoon, jonka hän osaa hyödyntää myös liiketoimintana. Liikeideassa on myös asiakaslähtöisyys huomioitu, kun asiakas voi tilata haluamansa sisältöistä soitantaa. Yritys on analysoinut kilpailutilanteen ja huomioinut sen hinnoittelussaan, ja ansaintaakin on jo tullut.  

 

Paras markkinointikokonaisuus 

Kaikkien kouluasteiden yhteisen kilpailusarjan voittaja: Ainoo NYT, WinNova, Pori 

Ainoo NYTin esityksen kaunis visuaalisuus vakuutti: kuvat ja pastellisävyt tukevat brändiä. Kohderyhmä oli mietitty hyvin ja tarinallisuutta hyödynnetty kivasti arvolupauksessa. Markkinointikanavat ovat laajasti käytössä ja hyvin perusteltuja: Instagram-, Tiktok- ja Facebooktili luotu ja postauksia tehty ja lisäksi käytetty myös maksullista mainontaa. Markkinointisuunnitelmia myös tulevaisuuden varalle on tehty. 

 

Lämpimästi onnea kaikille voittajille! Kaikkiin voittajiin on oltu yhteydessä sähköpostitse palkintojen lunastamiseksi.  

 

Kiitämme kaikkia NYT-yrityksiä kilpailuun osallistumisesta!

Tuomariston päätökset eivät olleet helppoja, sillä kilpailutöiden joukossa oli monia hyviä voittajaehdokkaita. 

Kannustammekin kaikkia osallistuneita NYT-yrityksiä lämpimästi osallistumaan myös kevään 2024 Uskalla Yrittää -aluetapahtumiin ja -kilpailuihin, joissa on jaossa useita palkintoja sekä verkostoitumis- ja myyntimahdollisuuksia!  

Tutustu Uskalla Yrittää -tapahtumiin ja -kilpailuihin

Lisätiedot:

Mari Rakkolainen

Mari Rakkolainen

Asiantuntija, nuorten yrittäjyysosaaminen

mari.rakkolainen@nuortennyt.fi

040 7326 260