/ Uutinen

Yrityskylä Alakoulu uudistuu ensi syksynä – oppilas toimii omassa ammatissaan jo koulussa 

Kuudesluokkalaisten Yrityskylä-päivää edeltävät kymmenen oppituntia ja oppimateriaali uudistuvat. Ensi syksystä lähtien oppilas sukeltaa omaan ammattirooliinsa jo koulussa. Lisäksi oppikirja saa rinnalleen oppilaan oman sovelluksen.

Yrityskylä Alakoulun uusi oppikirja tuo oppilaita eniten motivoivat elementit, kuten omassa ammatissa toimimisen, palkan saamisen ja oman tiimin kanssa työskentelyn nykyistä aiemmin oppitunneille.  

-Vastaamme uusilla oppitunneilla ja sovelluksella sekä opettajien että oppilaiden palautteisiin. Oppilaan roolikokemus on erityinen ja myös vaikuttavin osio Yrityskylä Alakoulussa. Siksi oppilaat toimivat omassa roolissa jatkossa koulussa – ensin työnhakijana ja sitten työntekijänä. Oppilaat ansaitsevat palkkaa siis jo koulussa, kertoo uudistuksesta vastaava asiantuntija Saana Korkiala.
 

Yrityskylään-sovellus tukee oppimista ja lisää pelillisyyttä

Opettaja voi ottaa oppilaiden kanssa käyttöön myös selainpohjaisen sovelluksen oppikirjan rinnalle. Helppokäyttöinen sovellus tuo pelillisiä elementtejä oppitunneille ja innostaa erilaisia oppilaita teemojen pariin. Sovelluksesta löytyy lisämateriaalia, vaihtoehtoisia tehtäviä sekä esimerkiksi työpaikkailmoitukset. 

Yrityskylän opeoppaaseen on kerätty toiminnallisia harjoituksia elävöittämään opetusta ja innostamaan oppilaita teemojen pariin.  Opettajien toiveiden mukaisesti opeoppaassa on valmiit oppituntisuunnitelmat, toiminnallisia harjoituksia, vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa kirjan tehtävät sekä tuttuun tapaan lisätietoa opettajalle.
 

Uusi oppimateriaali otetaan käyttöön syksyllä 2023

Uusia oppitunteja ja oppikirjaa on pilotoitu tänä syksynä Pohjois-Pohjanmaalla ja sovellusta päästään testaamaan keväällä. Valtakunnallisesti oppimateriaali otetaan käyttöön syksyllä 2023. Opettajat perehdytetään tuttuun tapaan oppimateriaalin käyttöön ensi syksyn koulutuksissa. Lisäksi jokaiseen Yrityskylään osallistuvaan kouluun lähetetään keväällä uusi oppimateriaali tutustuttavaksi etukäteen. 

Yrityskylä Alakoulun oppimateriaalin kehittämistä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Lisätiedot

Saana Korkiala

Saana Korkiala

Asiantuntija, Yrityskylä

saana.korkiala@nuortennyt.fi

050 3009 489