OpeNYT-koulutus – Talouden digitalisaatio ja nuoret (etä)

Ajankohta: Pe 13.10.2023 klo 13.00–15.30

Järjestäjä: Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Teema: Talousosaaminen

Avainsanat: Talousosaaminen, opettajankoulutus

OpeNYT-opettajankoulutus 13.10.2023

OpeNYT on Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin valtakunnallinen, maksuton teemakoulutus opettajille. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävässä koulutuksessa asiantuntijamme sekä vierailevat huippupuhujat jakavat uusinta tietoa ja näkemystä työelämä-, talous- ja yrittäjyystaitojen opettamiseen kouluissa.

Lukuvuoden ensimmäinen OpeNYT järjestetään perjantaina 13.10. klo 13.00-15.30 etäkoulutuksena. Koulutuksessa sukelletaan syvälle digitalisoituvaan talouteen tarkastelemalla sen erinäisiä vaikutuksia nuorten arkeen ja tulevaisuuteen.

Koulutuksessa tulevaisuudentutkija ja tietokirjailija Perttu Pölönen avaa yleisölle sosiaalisen median vaikutuksia käyttäytymiseemme ja kuluttajuuteemme. Lisäksi kuulemme Nordean ajankohtaisen katsauksen digitalisoituvasta taloudesta sekä tuoreita tuloksia nuorten kuluttajuutta tutkivasta DigiConsumers-hankkeesta. Esittelemme myös Nuorten talous ja yrittäjyys NYTin tarjoamia materiaaleja ja työkaluja nuorten talousosaamisen vahvistamiseksi kouluissa.

Koulutus on suunnattu opettajille kaikilla kouluasteilla.

Varaa paikkasi syksyn OpeNYT-koulutuksessa ja tule mukaan innostumaan ja vahvistamaan osaamistasi!

Ilmoittaudu mukaan Ohjelma Puhujat

Ohjelma 13.10.2023 klo 13.00–15.30  


klo 13.00 Tervetuloa ja johdatus aiheeseen

Mari Hannola-Antikainen, nuorten talousosaamisen asiantuntija, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT 

Tekoäly opetuksessa ja nuorten arjessa
Timo Ilomäki, lehtori & Jarkko Sairanen, lehtori, Schildtin lukio

Nuoret kuluttajat digitalisoituvassa taloudessa – DigiConsumers-tutkimushankkeen keskeisimpiä löydöksiä
Jesse Tuominen, tohtorikoulutettava, Jyväskylän yliopisto & Mette Ranta, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto 

Digitalisaation vaikutus talouteen ja kuluttajuuteen
Cati Knifsund, Head of Common Capabilities FI, Nordea

Sosiaalinen median muutosvoimat – vaikutteita nuorten kasvuun, hyvinvointiin ja kuluttajuuteen 
Perttu Pölönen, futuristi, keksijä ja tietokirjalija 

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin ratkaisut nuorten taloustaitojen vahvistamiseen
Mari Hannola-Antikainen, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

klo 15.30 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuuden juontaa Lauri Vaara, erityisasiantuntija, opettajankoulutus ja tutkimus, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Puheenvuoroja kommentoivat lisäksi oppilaat Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiosta.

Pidätämme oikeuden vähäisiin ohjelman muutoksiin.

Puhujat

Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkellokeksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys jaTulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. 

Mette Ranta, FT, on kasvatuspsykologian dosentti Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa DigiConsumers tutkimushankkeessa. Tutkimuksissaan hän on tarkastellut nuoruuden elämänkulun siirtymää kohti aikuisuutta keskittyen nuorten aikuisten taloudelliseen hyvinvointiin ja itsenäistymiseen. Tuoreimmat tulokset koskevat nuorten talousosaamista, taloudellista stressiä ja resilienssiä sekä koronapandemian hyvinvointivaikutuksia.

Jesse Tuominen, YTM, on tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopistossa. Hän toimii tutkijana työpaketissa ”Nuorten kulutuskäyttäytyminen digitaalisissa ympäristöis, jonka tavoitteena on tutkia, kuinka nuoret toimivat sosiaalisen median ympäristöissä sekä vaikuttajina että vaikuttamisen kohteina. DigiConsumers-hankkeen tavoitteena on kehittää uudenlaisia ​​työkaluja ja oppimismenetelmiä nuorten taloudellisten taitojen parantamiseksi digitaalisissa ympäristöissä. 

Cati Knifsund, FM, KTM, on finanssialan moniosaaja Nordeasta. Hän vastaa Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan kehittämisesta erityisesti dataan ja analytiikkaan perustuvissa kehityshankkeissa. Digitalisoituvan finanssialan realiteetit haastavat eri-ikäisiä asiakkaita eri tavoin, ja hyvä asiakaskokemus perustuu entistä useammin ihmisläheisen kumppanuuden rinnalla myös digitaaliselle pankkikumppanuudelle.

Jarkko Sairanen toimii filosofian ja psykologian opettajana Schildtin lukiossa, Gradiassa. Jarkko juontaa myös lukioelämän eri puoliin keskittyvää Opecast-podcastia.

 

Timo Ilomäki on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Schildtin lukiossa, Gradiassa. Hän toimii myös suurlukion arkeen ja koulutukseen keskittyvän Opecast-podcastin juontajana.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautumislomakkeella voit myös kirjoittaa puhujille kysymyksiä päivän teemoista jo ennakkoon. Kysymyksiä käsitellään koulutuksen aikana.

Kysyttävää OpeNYTistä?

Ota yhteyttä!

Lauri Vaara

Erityisasiantuntija, opettajankoulutus ja tutkimus

lauri.vaara@nuortennyt.fi

044 0772 373

Eveliina Linna

Eveliina Linna

Viestinnän asiantuntija

eveliina.linna@nuortennyt.fi

040 7040 085

Muista ilmoittautua myös Maailman suurimpaan etäTETiin!

Ma 06.11.2023 – Pe 10.11.2023 klo 9.00–15.00 | Tapahtuma

Maailman suurin etäTET 2023

Tutustu