/ Uutinen, Yrityskylä

Satakuntaan avataan ensi syksynä Yrityskylä

Tutkittu ja palkittu oppimiskokonaisuus Yrityskylä avataan ensi syksynä Poriin. Talous ja nuoret TATin Yrityskylä Satakuntaan osallistuu vuosittain 4400 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista, 14 kunnan alueelta.

TAT Yrityskylä on elämyksellinen oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Yrityskylä Alakoulussa kuudesluokkalaiset simuloivat yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä. Yrityskylä Yläkoulussa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä oikeaa yritystä toiminnallisella peliareenalla. Varsinaiseen Yrityskylä-päivään johdattelee opettajien koulutuksen lisäksi oppimateriaali, jota käydään läpi oppitunneilla.

– Yrityskylä lisää tutkitusti nuorten talousosaamista. Lisäksi Yrityskylään osallistuneet nuoret hakevat innokkaammin kesätöihin sekä kokevat hallitsevansa taitoja, joilla menestyä työelämässä. Yrityskylä Satakunta on sinnikkään alueellisen yhteistyön tulos ja osoitus siitä, että Satakunnassa on vahva tahto panostaa lasten ja nuorten tulevaisuuteen. Tässä työssä ovat olleet mukana myös alueelliset elinkeinoelämän järjestöt, kommentoi TAT Satakunnan kumppanuuspäällikkö Suvi Ylikylä-Elers.

Yrityskylä Satakuntaan osallistuvat kaikki kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset Eurasta, Eurajoelta, Harjavallasta, Huittisista, Jämijärveltä, Karvialta, Kokemäeltä, Merikarviasta, Nakkilasta, Pomarkusta, Porista, Raumalta, Säkylästä ja Ulvilasta.

– Hienoa, että Satakunta saa vihdoin oman Yrityskylän. Toiminnalle on ollut alusta alkaen vahva ja yksimielinen tuki. Lasten ja nuorten talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen edistäminen on koko Satakunnan hyväksi. Olemme valmiit vastaanottamaan tulevaisuuden työntekijät, yrittäjät ja oman taloutensa asiantuntijat Satakunnan Yrityskylään, iloitsee Porin sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki.

Oppilaat työskentelevät Yrityskylässä oikeissa yrityksissä ja tutustuvat alueen työnantajiin

Yrityskylä Satakunnan toimintaa tukevat kuntien lisäksi säätiöt ja yritykset. Yrityskumppanien ansiosta oppilaat simuloivat yritysten toimintaa aidoissa ammateissa ja työtehtävissä. Varmistuneita yhteistyökumppaneita ovat Satakunnan Osuuskauppa, OP Länsi-Suomi, MTK Satakunta, Martela ja Yle.

Yrityskylä Satakunnan toiminta käynnistetään syksyllä 2023 yhdeksäsluokkalaisten toimintapäivillä. Kuudesluokkalaisten Yrityskylä aloittaa toimintansa kevätlukukaudella 2024. Yrityskylän sijainti Porissa vahvistuu myöhemmin. Ilmoittautuminen Yrityskylään aukeaa keväällä.

Yrityskylä toimii tällä hetkellä 13 alueella Suomessa ja toimintaan osallistuu lukuvuoden aikana 86 % kuudesluokkalaisista ja 83 % yhdeksäsluokkalaisista. Yrityskylän myötä Satakuntaan perustetaan TATin aluetoimisto, jonka kautta TAT tarjoaa opettajille koulutusta ja valmiita oppimiskokonaisuuksia taloudesta, työelämästä ja yrittäjyydestä, ensimmäiseltä luokalta toiselle asteelle.

Lisätiedot:
Suvi Ylikylä-Elers
Kumppanuuspäällikkö, TAT Satakunta
suvi.ylikyla-elers@tat.fi, 050 5909 456