/ Kesätyö

Kesätyötaidot löytyvät kännykästä. Uusi Duunikoutsi-app ladattavissa!

Nuori, jännitätkö työhaastattelua? Mietitkö, miten valmistautua TET-jaksolle? Entä oletko pohtinut, missä asioissa olet hyvä? Tunnistatko vahvuutesi? Ei hätää, apu löytyy nyt kännykästäsi!

Tutkimuksen mukaan yksinäisyyden kokeminen oli merkittävin talous- ja urahuolia ennustava tekijä.

Joskus voi olla vaikea löytää oikeanlaista tietoa kesätöihin ja TET-jaksoon liittyen, kun tietoa on tarjolla niin paljon. On vaikea hahmottaa itselle olennainen tieto ja varmistua siitä, että homma on hanskassa ennen ensimmäistä työpäivää. Tietomäärän sulatteluun ja luotettavan tiedon löytämiseen kesätöihin liittyen on kuitenkin tullut nyt uusi apu, Duunikoutsi-sovellus.

Duunikoutsi-sovelluksen avulla nuori voi kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua virtuaaliympäristössä. Sovellus tarjoaa tietoa ja haasteita TET-jaksoihin ja kesätyön eri vaiheisiin. Tehtävien haastavuus on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten hakijoiden tarpeisiin. Sovelluskaupoista suoraan puhelimeen ladattava Duunikoutsi-sovellus on nuoren henkinen tuki työnhaun taipaleelle.

Ohjauksen tueksi kehitetty Duunikoutsi-mobiilisovellus sisältää kaiken, mitä nuoren tarvitsee tietää työelämästä: vinkit työnhakuun, askeleet työnhakuprosessiin, välineet haastatteluun valmistautumiseen, kannustavia testejä, työelämän pelisäännöt ja inspiroivia uratarinoita. Nyt nuori saa sovelluksessa myös tukea tekoälyltä oman osaamisensa tunnistamiseen.

 

Duunikoutsi ohjaa ja auttaa:

  • TET-jaksolle ja ensimmäisten työpaikkojen hakemisessa
  • Työelämätaitojen kartuttamisessa
  • Työhakemuksen tekemisessä ja työhaastatteluun valmistautumisessa
  • Itsetuntemuksessa ja omien vahvuuksien tunnistamisessa
  • Tuoreen työelämätiedon saamisessa
  • Urasuunnittelussa ja oman polun löytämisessä

– Työelämään liittyy epävarmuutta. Duunikoutsin tarkoituksena on poistaa epävarmuuksia selkeillä neuvoilla ja tehtävillä, ja siten myös helpottaa TET-paikan tai kesäduunin hakua. Nuoret ovat kasvaneet puhelin kädessä ja heille suunnatut palvelut tulee tarjoilla heille tutuissa kanavissa. Vinkit joka tilanteeseen löytyvät takataskusta, TATin talous- ja työelämäasiantuntija Riikka Lehtinen kertoo.

Duunikoutsi-mobiilisovelluksen kautta työelämätietoa on saatavilla helposti ja nopeasti, juuri sillä hetkellä, kun nuori kokee epävarmuutta. Sovellus on suunniteltu auttamaan nuorta omien vahvuuksiensa tunnistamisessa ja itsetuntemuksen kehittämisessä. Se avaa myös työelämän pelisääntöjä ja kertoo nuorelle tämän oikeuksista ja velvollisuuksista. Hieman vanhempia työnhakijoita sovellus sparraa urasuunnittelussa.

Kiinnostaako kesätyöasiat laajemminkin? Lue lisää kesätyökokemuksista ja vinkeistä täältä.

Duunikoutsi on ladattavissa Apple Store ja Google Play -sovelluskaupoista. 

Videolla TATin TET-harjoittelijat kertovat, millaisissa tilanteissa Duunikoutsi-sovelluksesta on apua.

 

Duunikoutsi-sovelluksen ovat toteuttaneet yhteistyössä Talous ja nuoret TAT ja Oikotie Työpaikat. Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa 10Monkeys.