/ Uutinen, Job Shadow, Työelämä

Job Shadow -päivä avasi nuorille ovet johtajien työpäivään 

Mitä tapahtui, kun lähes 30 eri alojen johtajaa ja vaikuttajaa sai työparikseen nuoren tulevaisuuden tekijän yhden päivän ajaksi?

Job Shadow 2023 ryhmäkuva johtaja ja nuoret

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin järjestämässä Job Shadow -päivässä 4. lokakuuta yhteensä 28 nuorta eri puolilta Suomea sai mahdollisuuden seurata kokeneen johtajan työpäivää. Päivänsä nuoren kanssa jakoivat muun muassa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz, Keskon asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar sekä Yle Kioskin vastaava tuottaja Ville Seuri. Yhteinen päivä avasi nuorille näkymän johtajan työhön ja työyhteisöön sekä tarjosi mahdollisuuden saada ainutlaatuisia kokemuksia työelämästä. 

Ministeri Adlercreutzia seurasi toisen asteen opiskelija Hämeenlinnasta

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin työpäivää pääsi seuraamaan Joseph Munyandamutsa Ammattiopisto Tavastiasta, Hämeenlinnasta. Josephin opiskelukavereidensa kanssa perustama harjoitusyritys voitti keväällä Suomen mestaruuden nuorten yrittäjyyskisassa ja edusti Suomea EM-kilpailuissa kesällä 2023. Joseph voitti Euroopan suurimmassa nuorten yrittäjyyskilpailussa, Gen-E:ssä, erityispalkinnon johtamistaidoistaan ja -potentiaalistaan. 

Vauhdikkaan Job Shadow -päivän aikana Joseph seurasi ministerin työpäivää niin valtioneuvoston linnassa kuin jäänmurtajalla ja eduskuntatalossa. Päivä tarjosi paitsi runsaasti uutta tietoa ja oivalluksia, myös mielenkiintoisia keskusteluja ja ainutlaatuisia kokemuksia.  

Innostava päivä vaikutti olleen myös muilla nuorilla, jotka hyppäsivät rohkeasti tutustumaan eri alojen johtajien päivään heidän työpaikoilleen. Tänä vuonna organisaatioista mukana olivat muun muassa Kesko ja Yle, Nordea ja OP sekä Kauniaisten kaupunki ja Opetushallitus. 

Job Shadow -päivä tarjosi nuorille ainutlaatuisia kokemuksia ja näkymiä työelämään

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Job Shadow -päivä on suunniteltu innostamaan nuoria työelämään, auttamaan heitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan sekä tarjoamaan uusia näkökulmia ja työelämäkontakteja. Päivä johtajan rinnalla on nuorille ainutlaatuinen kosketus työelämään. Nuoret pääsevät osallistumaan palavereihin ja tarkastelemaan, millaisia asioita johtajan vastuualueelle kuuluu, miten asioita käsitellään työyhteisössä ja millaisia taitoja johtajalta odotetaan.  

“Job Shadow -päivä on hyvä mahdollisuus oppia johtajalta ja kehittää omaa osaamistaan”, sanoo espoolainen An Cong, joka pääsi seuraamaan Keskon asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungarin inspiroivaa työpäivää.  

Päivä nuoren kanssa haastaa myös kokenutta johtajaa uudenlaiseen ajatteluun 

Paitsi nuorille, Job Shadow -päivä tarjoaa innostavia kokemuksia ja oivalluksia myös päivään osallistuville johtajille. Yhteisen työpäivän aikana johtajat saavat mahdollisuuden kuulla nuorten teräviä kysymyksiä, uusia ideoita ja tuoreita näkemyksiä työelämästä.  

“On ollut tosi hauskaa päästä juttelemaan, mitä nuori ajattelee työelämästä ja esimerkiksi yrittäjyydestä.”, toteaa Yle Kioskin vastaava tuottaja Ville Seuri, jonka varjona Job Shadow -päivänä toimi ylöjärveläinen Elli Sivula. 

Lisätietoa Job Shadow -päivästä sekä tempauksen osallistujista https://nuortennyt.fi/kumppanuus/job-shadow/.

Katso video Job Shadow -päivästä