Työelämäkeskustelu: Sukupolvien kohtaaminen – timanttisia oivalluksia työelämässä (etä)

Ajankohta: Pe 27.09.2024 klo 17.00–18.30

Tapahtumapaikka: Verkkolähetys

Järjestäjä: Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, ELY-keskus sekä Työterveyslaitoksen Työ 2030 -ohjelma

Teema: Työelämätaidot

Avainsanat: työelämä, Yrittäjyys

Tervetuloa seuraamaan työelämäaiheista keskustelutilaisuutta, joka tarkastelee eri-ikäisten työtekijöiden työelämäodotuksia ja niiden ilmenemistä työpaikkojen arjessa. Ymmärretäänkö työpaikoilla eri-ikäisten odotuksia työelämälle ja onnistutaanko niihin vastaamaan? Mitä eri-ikäiset työntekijät voivat oivaltaa toisiltaan ja millaista lisäarvoa työntekijöiden eri-ikäisyys voi tuoda työpaikoille?

Keskustelussa työntekijöiden eri-ikäisyyttä lähestytään voimavarana, jonka potentiaalin lunastaminen edellyttää keskinäistä ymmärrystä ja sukupolvien rajat ylittävää oppimista.

Mukana keskustelemassa ovat muun muassa nuoret yrittäjät Eemeli Ervasti ja Marikki Virtanen sekä LAB ammattikorkeakoulussa opiskeleva Luca Eskelinen, EMERIT -hoitajamallin kehittäjä ja Laurea ammattikorkeakoulun lehtori Soili Vento, vuoden 2024 opinto-ohjaaja Tarja Perolainen Sasky Ammatti-instituutti Iisakista, Elina Pynnönen Osuuskauppa Hämeenmaalta, sekä Heta Vihervirta-Vuontelo Päijät-Hämeen Yrittäjiltä.

Erätauko-menetelmällä fasilitoitavaan keskusteluun osallistuu nuorten, opettajien, tutkijoiden ja työelämän edustajia. Keskustelu käydään Lahden Sibeliustalon vieressä sijaitsevassa ravintola Kokassa ja sitä voi seurata etänä YouTube-lähetyksen kautta. Tilaisuus on osa Lahdessa järjestettävää Hyvin sanottu -keskustelufestivaalia. Erätauko-menetelmä eroaa tavanomaisesta paneelikeskustelusta siten, että tarkkojen kysymysten ja ratkaisukeskeisyyden sijaan painotetaan laaja-alaisen ymmärryksen ja tilannekuvan luomista. Keskustelulla on fasilitaattori, joka jakaa puheenvuoroja, ohjaa aiheiden pariin sekä huolehtii siitä, että rakentavan ja turvallisen keskustelun edellytykset täyttyvät.

Striimiä voit seurata tästä: